Autoritățile UE pregătesc o investigația antitrust împotriva diviziei de publicitate a Google

14.06.2023
Autoritățile UE pregătesc o investigația antitrust împotriva diviziei de publicitate a Google

Mai mult decât orice altă ramură de activitate, business-ul de reclame al Google este cel mai profitabil, iar acest rezultat este atribuit în mare parte influenței pe care dezvoltatorul Android o exercită în piața de publicitate.

Departe de a fi o surpriză, acuzațiile UE pentru abuz de poziție dominantă în piața de publicitate vine doar să tempereze câștigurile companiei pe acest segment, foarte slab reglementat în ce privește respectare bunelor practici în materie de publicitate. Astfel, Google este acuzat că ar fi abuzat de uneltele disponibile pentru ademenirea clienților de publicitate cu cele mai bune oferte, atrăgând în mod nejustificat majoritatea fondurilor alocate de companii pentru publicitate.

Și mai grav pentru Google, actuala investigație pentru practici antitrust în domeniul publicității online se află de mult timp în pregătire, indicând că și amenzile pregătite sunt la un nivel record.

Principalul argument pentru autoritățile UE ari fi blocarea furnizorilor rivali de publicitate,  probarea acestor acuzații putând concluziona cu amenzi usturătoare pentru Google.

În timp ce impunerea unei taxări suplimentare ar putea fi justificată în cazul Google, folosirea acesteia cu scopul „vânării„ și amendării companiilor non-UE ar putea fi până la urmă contraproductivă, mai ales dacă acuzațiile aduse nu se probează în mod convingător.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult