Baby Shark devine primul clip din istorie cu 10 miliarde de vizualizări

14.01.2022
Baby Shark devine primul clip din istorie cu 10 miliarde de vizualizări

A trecut un an și câteva luni de când Baby Shark a devenit cel mai mare clip video din istoria platformei YouTube. La momentul respectiv, videoclipul pentru copii depășea 7 miliarde de vizualizări și lăsa în urmă melodia Despacito, care era până la acel moment lider în vizualizări la nivel mondial. Astăzi însă, Baby Shark doboară un alt record, reușind să atragă încă 3 miliarde de vizualizări într-o perioadă relativ scurtă. Astfel, Baby Shark devine primul clip din istoria internetului care atinge nu mai puțin de 10 miliarde de vizualizări.

Baby Shark a adunat încă 3 miliarde de vizualizări în puțin peste un an

Popularitatea Baby Shark este ușor de înțeles. Este vorba despre un cântec pentru copii, cu o linie melodică extrem de ușor de prins. Având în vedere că YouTube este una dintre cele mai populare platforme pentru accesul la melodii pentru copii în rândul părinților, probabil că Baby Shark este în „heavy rotation” în case de pe toată planeta.

Succesul Baby Shark a dus canalul Pinkfong pe primele locuri în topurile celor mai mari creatori de conținut pentru copii, iar succesul nu se termină aici. Există acum un serial de televiziune bazat pe melodie, care este difuzat pe Nikelodeon, cât și un film. The Verge menționează chiar și o colecție de NFT-uri bazate pe celebra melodie, care au fost puse la vânzare pe 2 decembrie 2021.

În ciuda popularității Baby Shark, și celelalte clipuri populare din top 10 continuă să adune vizualizări în timp. Despacito rămâne pe locul al doilea, în timp ce Ed Sheeran, Wiz Khalifa sau Mark Ronson sunt în continuare în top 10. Totuși, printre aceste melodii ale artiștilor celebri, apar și multe alte cântece pentru copii, toate cu miliarde de vizualizări. Gangnam Style, celebra melodie a artistului sud coreean PSY, prima din istorie care a atins un miliard de vizualizări pe YouTube, a ieșit din Top 10. Aceasta se află acum pe locul 11, cu 4,31 miliarde de vizualizări.

Top 10 cele mai vizionate clipuri de pe YouTube

  1. Baby Shark Dance – Pinkfong – 10 miliarde vizualizări
  2. Despacito – Luis Fonsi – 7,7 miliarde vizualizări
  3. Johny Johny Yes Papa – LooLoo Kids – 6,1 miliarde vizualizări
  4. Shape of You – Ed Sheeran – 5,58 miliarde vizualizări
  5. See You Again – Wiz Khalifa – 5,38 miliarde vizualizări
  6. Bath Song – Cocomelon – 4,86 miliarde vizualizări
  7. Learning Colors – Miroshka TV – 4,55 miliarde vizualizări
  8. Masha and the Bear – Get Movies – 4,48 miliarde vizualizări
  9. Uptown Funk – Mark Ronson – 4,42 miliarde vizualizări
  10. Phonics Song with Two Words – ChuChu TV – 4,41 miliarde vizualizări.

sursa: The Verge, Wikipedia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult