Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a suspendat toate retragerile de fonduri

01.11.2021
Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a suspendat toate retragerile de fonduri

Binance a suspendat „temporar” toate retragerile de fonduri de pe platforma de tranzacționare criptomonede, acuzând un număr prea mare de solicitări din partea clienților.

Având în vedere faptul că Binance este o companie din China (țară unde tranzacționarea, deținerea și orice activități asociate criptomonedelor au fost interzise prin lege) cu sediul în paradisul fiscal din Insulele Cayman, vestea că utilizatorii nu-și mai pot retrage fondurile în criptomonede sau moneda națională ar putea transmite o undă de șoc în piața de criptomonede.

Anunțul dat cu o simplă postare pe Twitter în cursul zilei de luni nu a fost urmat de explicații amănunțite cu privire la natura problemelor apărute. Operațiunile de retragere au fost reluate temporar, administratorii Binance precizând că pot apărea întârzieri de până la 30 minute, până ce lista de tranzacții în așteptare va fi procesată integral. Însă la 25 de minute după anunțul inițial, Binance a suspendat din nou toate retragerile de fonduri, platforma rămânând blocată fără precizarea unui motiv concret.

Binance este cea mai mare platformă de criptomonede din lume, după volumul zilnic de tranzacționare, ceea ce înseamnă că orice întrerupere a platformei ar putea avea consecințe potențial grave pentru întreaga comunitate.

Ce-i drept, și bursele tradiționale întâmpină perturbări/suspendări ale sesiunilor de tranzacționare, mai ales în perioadele cu volum mare de solicitări și volatilitate ridicată a cotațiilor. Dar în cazul de față, vorbim despre o platformă de tranzacționare deja recunoscută pentru volatilitate extremă, în care investitorii nu au foarte mare încredere. Un eventual blocaj de mai lungă durată, apărut la un jucător major precum Binance, ar putea avea consecințe majore asupra întregii piețe de criptomonede.

Deocamdată, reacția investitorilor a fost mai degrabă temperată, principala criptomonedă Bitcoin pierzând în cursul zilei de luni doar 1.5% din valoare.

Citește și Țeapă: Dezvoltatorii criptomonedei „Squid Game” au dispărut cu banii investitorilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult