Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin

25.10.2021
Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin
Foto: Shutterstock

Elon Musk a demonstrat că are puterea să influențeze prețurile criptomonedelor printr-un simplu cuvânt postat pe Twitter. Însă, spre surprinderea unora, miliardarul nu deține unele dintre monedele virtuale pe care pare să le susțină la un moment dat.

Cel mai bogat om din lume a confirmat că nu deține shiba inu (SHIB), o criptomonedă din categoria „meme”. Musk are un cățel din rasa Shiba Inu, iar mesajele legate de acesta, publicate pe Twitter, au dus la creșterea spectaculoasă a monedei virtuale.

Întrebat cât SHIB deține, miliardarul a răspuns, simplu: „None”.

Cu această ocazie, șeful Tesla a dezvăluit că a investit în bitcoin (BTC), dogecoin (DOGE) și ethereum (ETH).

SHIB, lansată în august 2020 de către o persoană cu porecla „Ryoshi”, a atins un maxim istoric, de 0,00004450 dolari, pe 24 octombrie. Declarația lui Musk a dus la scăderea prețului (declin de 5,84% la momentul redactării articolului).

În doar 14 luni, criptomoneda a depășit pragul de 15 miliarde de dolari capitalizare și a intrat în topul celor mai populare 20 de monede virtuale ale lumii.

Shiba inu este un înlocuitor de dogecoin bazat pe platforma ether. Spre deosebire de BTC, rezerva de SHIB este abundentă. Volatilitatea mare a prețului a atras mulți speculatori, care încearcă să realizeze câștiguri mari într-un timp scurt.

În trecut, Elon Musk și arătat susținerea pentru dogecoin. El a explicat de ce preferă această monedă virtuală: „O mulțime de oameni cu care am discutat, aflați pe liniile de producție de la Tesla sau care construiesc rachete pentru SpaceX, dețin Doge. Nu sunt experți în finanțe sau experți în tehnologie din Silicon Valley. De aceea am decis să susțin Doge – pare să fie criptomoneda oamenilor obișnuiți”.

CITEȘTE ȘI:

Mașina electrică pe trei roți cu pre-comenzi în valoare de 1 miliard de dolari. Care e secretul ei?

Autoritățile germane vând „la reducere” monede Bitcoin confiscate, la prețuri sub cotațiile pieței

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult