Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din SUA, recomandă clienților să-și retragă banii de pe platformă

09.06.2023
Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din SUA, recomandă clienților să-și retragă banii de pe platformă

Acuzând autoritatea Securities and Exchange Commission de întreprinderea unui ”atac ideologic” asupra comunității crypto, Binance încurajează utilizatorii din Statele Unite să-și retragă înainte de 13 iunie fondurile pe care nu vor să le convertească în criptomonede.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Binance US, exchange-ul de criptomonede va sista începând cu 13 iunie toate depunerile și retragerile de bani pentru clienții din Statele Unite, acuzând autoritățile SUA de presiuni asupra instituțiilor bancare pentru încetarea relațiilor comerciale cu acesta. Binance precizează și că, din pricina numărului foarte mare de solicitări, retragerile de fonduri ar putea fi procesate cu întârziere, existând riscul ca retragerile solicitate prea aproape de termenul limite să fie blocate înainte de a putea fi procesate de băncile partenere. În acest caz, fondurile vor fi returnate pe platformă, clienții având posibilitatea să le convertească/retragă sub formă de criptomonede.

Potrivit Binance, ”SEC a început să folosească tactici extrem de agresive și intimidante în urmărirea unei campanii ideologice împotriva industriei americane de active digitale. Binance.US și partenerii noștri de afaceri nu au fost cruțați în utilizarea acestor tactici, ceea ce a creat provocări pentru băncile cu care lucrăm”. „SEC a introdus pretenții civile nejustificate împotriva afacerii noastre, de care vom continua să ne apărăm energic pe noi înșine, clienții noștri”, a adăugat ulterior conducerea companiei.

Cert este că Binance este vizat de nu mai puțin de 13 acuzații din partea SEC, investigațiile întinse deja pe mai multe luni căutând să probeze multiple încălcări ale legilor SUA. Printre acuzațiile aduse se numără manipularea controalelor de tranzacționare pe site-ul Binance.us, precum și acceptarea clandestină a unora dintre clienții „de mare valoare” pe site-ul internațional Binance.com, fapt ce echivalează cu facilitarea activității de spălare de bani, prin facilitarea de tranzacții nedocumentate și netaxate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult