BlackBerry Messenger va fi disponibil din vară pe Android şi iOS

15.05.2013
BlackBerry Messenger va fi disponibil din vară pe Android şi iOS

Popularelor aplicaţii multiplatformă de mesagerie text, audio sau video precum WhatsApp, Viber sau Skype, care deja pun probleme serioase operatorilor de telefonie şi serviciilor SMS ale acestora,  li se va alătura în curând şi BlackBerry Messenger. Până acum doar o exclusivitate a sistemelor de operare BlackBerry, BBM va deveni disponibil şi pe platformele iOS şi Android.

Lansată în 2006, platforma BlackBerry Messenger este una dintre vechi reţele de mesagerie instantanee text, aceasta îmbogăţindu-se pe parcurs cu servicii audio şi video. Faimoasă pentru stabilitate şi pentru criptarea bună, platforma BBM a rulat exclusiv pe terminalele BlackBerry, fiind unul dintre cele mai îndrăgite servicii oferite de compania canadiană.

În cadrul conferinţei BlackBerry Live 2013, compania a anunţat că un client software pentru reţeaua BBM va fi disponibil din vară şi pentru terminalele iOS şi Android. Având în prezent circa 60 de milioane de utilizatori, BBM devine astfel o reţea de comunicare multiplatformă.

Iniţial, aplicaţiile pentru platformele rivale vor oferi doar mesagerie instantanee text, mesagerie de grup, partajarea notiţelor audio şi cu integrare cu Blackberry Goups pentru partajarea calendarului, imaginilor sau altor fişiere. Pe viitor, compania intenţionează  să implementeze şi alte facilităţi mai puternice, cum ar fi convorbirile audio/video, opţiunile de partajare a ecranului şi noile BlackBerry Channels, care transformă BBM într-un mediu similar Facebook sau Twitter prin posibilitatea creării unor canale pentru discuţii şi abonarea la actualizările din acestea.

Migrarea BBM către iOS şi Android este interesantă pentru utilizatorii din mediile corporate, unde terminalele BlackBerry sunt încă populare, permiţând integrarea mai bună a telefoanelor sau tabletele personale cu infrastructura software a companiei.

Aplicaţiile BlackBerry Messenger pentru iOS şi Android vor fi lansate în vară, acestea urmând să necesite iOS 6.0, respectiv Android 4.0, sau mai noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News