Un furnizor de soluții Cloud propune un serviciu de găzduire pentru generarea criptomonedei Chia

11.06.2021
Un furnizor de soluții Cloud propune un serviciu de găzduire pentru generarea criptomonedei Chia

Înainte de criptomoneda Chia, Blackblaze și-a construit deja notorietatea pe baza statisticilor foarte „suculente”, care risipesc misterul asupra fiabilității anumitor modele de HDD-uri, mai nou și SSD-uri.

În calitate de furnizor de soluții pentru stocare Cloud, Blackblaze este în măsură participe în mod direct la „goana” după criptomonede, fie configurând propria infrastructură de stocare pentru minarea singurei cirptomonede concepută pentru a valorifica dispozitive de stocare în locul puterii de procesare brute, sau închiriind această capabilitate doritorilor.

Principala problemă cu criptomoneda Chia este că tinde să „omoare” foarte rapid SSD-urile pentru consum, configurarea unui PC pentru operațiunea de minare folosind doar componente ieftine având toate șansele să se sfârșească la centrul de service, cei de acolo aprobând (sau nu) solicitarea pentru garanție. A doua variantă ar fi să apelezi la profesioniști, fie pentru selectarea unor componente hardware capabile să reziste unui regim de exploatare foarte intensiv, sau furnizarea spațiului de stocare dorit contra unui abonament lunar.

chia

Vizând în mod direct activitate de minard, Blackblaze anunță un abonament de 5 dolari/lună prin care doritorii pot stoca până la 1TB de date asociate generării criptomonedei Chia. Potrivit estimărilor de profit, câștigurile cu generarea monedei Chia sunt de 6.43 dolari per 1TB spațiu de stocare utilizat. Altfel spus, poți obține măcar 1.43 dolari/lună din activitatea de minare, chiar fără să investești în achiziționarea de hardware dedicat. În practică, câștigul sau pierderea este decisă de prețul de tranzacționare, puternic influențat de volatilitatea caracteristică a principalei criptomonede, Bitcoin.

Problema este că generarea criptomonedei Chia necesită cu mult peste 1TB, mai ales dacă vrei să obții un profit consistentă. Astfel, abonamentul plătit celor de la Blackblaze ar putea să depășească cu mult prețul de intrare. Anticipând cerințe dificil de acomodat, Blackblaze impune o limită de 100TB per abonament contractat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult