Browser-ul web cu stabilizare, ultima „găselniță” pentru atragerea celor care răsfoiesc din mers site-urile preferate

12.04.2022
Browser-ul web cu stabilizare, ultima „găselniță” pentru atragerea celor care răsfoiesc din mers site-urile preferate

Staybl a pornit ca o soluție pentru evitarea pozelor „mișcate”, însă și-ar putea găsi noi aplicați în domenii nebănuite.

Pornind de la același principiu care a adus succesul camerelor foto pentru smartphone, compensarea mișcărilor involuntare ale mâinilor ar putea fi soluția ideală  nu doar pentru stabilizarea pozelor, ci și a experienței de navigare web.

Potrivit echipei de dezvoltatori, raționamentul din spatele acestei tehnologii nu ține doar de folosirea tabletelor în condiții nu tocmai ideale, ci și de adresarea unor neajunsuri care țin de probleme de sănătate.

Deși efectele bolii Parkinson, „o afecțiune degenerativă pe termen lung a sistemului nervos central”, pot avea nevoie de ani pentru a se manifesta, primele simptome includ tremor în multe părți ale corpului, dar cel mai frecvent în mâini, incomodând chiar și cele mai banale activități. Acesta este motivul pentru care, în trecut, am văzut companii care dezvoltă dispozitive de asistență, cum ar fi lingurile stabilizate , care compensează tremuratul involuntar al mâinilor, permițând celor afectați de boala Parkinson să se hrănească aproape normal.

Web browser-ul denumit în mod sugestiv, Staybl, a fost creat pentru a face același lucru, însă adaptat la contextul cât se poate de plauzibil al utilizatorilor care încearcă pur și simplu să acceseze surse uzuale de informare, în contextul propriilor probleme de sănătate.

Aplicația a fost dezvoltată de Havas New York și Havas Germany, care au petrecut doi ani lucrând cu Asociația Germană Parkinson și cu pacienții cu Parkinson din Germania și SUA pentru a testa și optimiza aplicația. În esență, aplicația se bazează pe accelerometrul unui iPad pentru a detecta mișcările subtile ale tremurului mâinilor și apoi mișcă o fereastră a browserului web de pe ecran în direcția opusă pentru a anula acele mișcări, oferind utilizatorului o vizualizare stabilă și stabilă a unei pagini web, în timp ce manevrează telefonul sau tableta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult