Campanie online anti-Trump în SUA: Cei care merg la vot primesc poze nud

06.06.2016
Campanie online anti-Trump în SUA: Cei care merg la vot primesc poze nud
În SUA a fost lansată pe internet campania „Tramps against Trump”, prin care le sunt trimise poze nud celor care îşi fac un selfie în faţa unei secţii de votare. Mişcarea îşi propune să îi încurajeze pe tineri, care majoritatea nu îl plac pe Trump, să meargă la vot, astfel încât candidatul republican să nu devină următorul preşedinte al SUA. O campanie similară a avut un efect puternic şi a dus la înlăturarea unui premier în Canada. 
 
Numită „Sluts Against Harper”, mişcarea l-a ajutat pe actualul premier al Canadei, Justin Trudeau, să câştige cursa electorală, deoarece partidul rivalului Stephen Harper a pierdut 60 de locuri în Parlament. 
 
 
Pentru a se „califica” pentru o imagine nud, un cetăţean trebuie să facă dovada că a votat printr-un selfie cu un sticker primit în cabina de vot sau cu o hârtie eliberată de aparatul electronic pe care se face votul. 
 
Fondatorul „Tramps against Trump”, Jessica Rabbit, încurajează voluntare să se alăture mişcării. Totuşi, Instagram a blocat contul campaniei deoarece conţine imagini nud cu femei, dar membrii mişcării nu se lasă şi au deschis un cont pe Snapchat, numit „trampsxtrump”.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult