Căștile AirPods Max, reclamate de utilizatori pentru un neajuns așteptat mai degrabă de la produse contrafăcute

23.08.2023
Căștile AirPods Max, reclamate de utilizatori pentru un neajuns așteptat mai degrabă de la produse contrafăcute

Potrivit experiențelor povestite de utilizatorii căștilor AirPods Max, căștile achiziționate la preț de 549 dolari au o problemă cu disconfortul rezultat din condensarea transpirației pe cupele din plastic, insuficient ventilate

Lansate în anul 2020, căștile AirPods Max trebuiau să fie cea mai avansată soluție pentru fanii Apple, pasionați de muzică. Potrivit utilizatorilor care-și cunosc deja foarte bine căștile preferate, Apple ignoră în mod repetat plângerile utilizatorilor care nu sunt deloc mulțumiți de experiența avută în folosirea căștilor AirPods Max.

Concret, căștile proiectate cel mai probabil în mod indirect, de un furnizor desemnat de Apple, au o problemă cu aerisirea în jurul urechilor. Rezultatul este condensarea transpirației  în cupele din plastic și disconfort pentru utilizatorii acestui produs. Deși a fost semnalată cu cel puțin trei ani în urmă, problema nu a fost niciodată admisă de Apple în mod oficial, compania părând că încearcă astfel să fenteze responsabilitatea în fața cumpărătorilor nemulțumiți.

Etichetată în comunitatea online drept “Condensation Death”, problema ar cauza mai mult decât disconfort pentru utilizatori, fiind la sursa multor solicitări pentru remediere a căștilor AirPods Max defectate în perioada de garanție.

Anterior, posesorii AirPods Max au fost dezamăgiți prin livrarea unei actualizări firmware care, aparent, lăsa funcția Active Noise Canceling mai puțin eficientă decât la momentul lansării acestei serii de căști.. Aparent, remarcile au apărut pe Reddit încă din primele zile după apariția respectivului firmware, însă „fenomenul” a primit atenție doar câteva luni mai târziu, odată cu creșterea numărului de postări pe respectivul subiect.

Revenind la problema condensației, căștile par să „transpire” pe urechile utilizatorilor, atât de mult încât umezeala în exces cauzează defectarea componentelor interne, simptomele apărând în mod temporar sau permanent. În orice caz, răspunsul Apple include doar o recomandare generică, cum că posesorii AirPods Max ar trebui să fie mai atenți cu căștile lor. Iar dacă problemele totuși se manifestă, Apple nu are o politică bine definită pentru rezolvarea acestor defecte, clienții companiei fiind complet la „mila” reprezenanților din centrele de service, care ar putea (sau nu) să admită problemele semnalate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult