Counterpoint: Apple ar putea fi cel mai mare producător de telefoane în 2023

18.08.2023
Counterpoint: Apple ar putea fi cel mai mare producător de telefoane în 2023

Conform unei analize publicată de Counterpoint Research, la sfârșitul anului 2023, Apple are ocazia unică de a deveni cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Asta pentru că este așteptată din nou o micșorare a pieței, cauzată în special de performanță mai slabă în Asia și pe piețele emergente. Desigur, aceste scăderi ar putea afecta și Apple, dar într-o măsură mai mică.

Apple, foarte aproape să întreacă Samsung în clasamentul producătorilor

Pentru că Apple înregistrează vânzări mai multe în țări deja dezvoltate, unde utilizatorii au bugete mai mari pentru smartphone-uri, scăderea pieței în Asia și piețe unde valoarea medie de vânzare a smartphone-urilor este mică, ar putea să nu afecteze compania la fel de mult. Mai mult, cererea pentru iPhone 15 ar putea fi foarte mare.

Counterpoint menționează faptul că utilizatorii de modele din gama iPhone 12 se pregătesc pentru upgrade, iar operatorii telecom și magazinele de specialitate vor încerca să îi atragă cu oferte bune la iPhone 15. Rămâne de văzut însă dacă Apple va putea menține nivelul de vânzări de la sfârșitul lui 2023.

Desigur, Apple ar putea să nu poată atinge aceste proiecții în cazul în care nu va avea destule telefoane pe stoc. Deja încep să apară zvonuri despre faptul că Apple ar fi tăiat din comenzile de iPhone 15 față de anul trecut, ceea ce înseamnă că proiecțiile interne sugerează că cererea va fi mai mică decât în cazul generației iPhone 14. Comenzile au scăzut de la 83 milioane de unități pentru lansarea iPhone 14, la 77 milioane pentru iPhone 15.

Totuși, Apple vine anul acesta cu o serie de upgrade-uri importante, precum trecerea la port USB-C, singurul procesor pe 3nm din piață și un design puțin schimbat. Pe de altă parte, modelele Pro/Pro Max sunt așteptate să fie semnificativ mai scumpe decât în anii precedenți, deci ar putea fi vândute mai puține unități.

Proiecțiile din prezent spun că întreaga piață de smartphone-uri este pe cale să scadă cu 6% față de anul trecut, la un total de 1,15 miliarde de unități vândute, cea mai mică valoare din ultimii 10 ani.

sursa: Counterpoint

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult