Cât costă Windows 365, noul abonament Microsoft care îți oferă un PC virtual în cloud

03.08.2021
Cât costă Windows 365, noul abonament Microsoft care îți oferă un PC virtual în cloud

Microsoft a anunțat oficial prețurile pentru Windows 365, noul serviciu care îți oferă acces oricând și de oriunde la un computer virtual în cloud. Acest serviciu este momentan dedicat companiilor medii și mari, care ar putea beneficia cel mai mult de pe urma unui astfel de abonament. Compania vinde momentan doar abonamente Windows 365 Business și Enterprise, însă este necesar ca respectivele companii să dețină și alte servicii Microsoft pentru a beneficia de prețurile mai mici pentru abonamente.

Windows 365 permite acum utilizarea unui computer cu Windows 10 în cloud, însă în curând, Microsoft va oferi și opțiunea de a rula Windows 11 în acest mod. Diferențele între cele două tipuri de abonamente nu sunt foarte mari, însă.

Windows 365 Business

  • Limitat la 300 de utilizatori
  • 20$ per utilizator pentru un computer cu un singur nucleu virtual, 2 GB RAM și 64 GB stocare (24$ fără Windows Hybrid  Benefit)
  • 158$ per utilizator pentru opt nuclee virtuale, 32 GB RAM și 512 GB stocare (162$ fără Windows Hybrid Benefit)

Windows 365 Enterprise

  • 20$ per utilizator pentru un computer cu un singur nucleu virtual, 2 GB RAM și 64 GB stocare
  • 158$ per utilizator pentru opt nuclee virtuale, 32 GB RAM și 512 GB stocare

Windows Hybrid Benefit este un discount pe care Microsoft îl oferă companiilor care dețin deja licențe pentru serviciile cloud ale companiei. Pentru a pute utiliza serviciile, companiile trebuie totuși să dețină licențe Windows 10, abonamente Microsoft 365 sau abonamente Azure din anumite categorii:

  • Pentru Windows Pro: Windows 10 E3+ EMS E3 sau Microsoft 365 F3/E3/E5/BP
  • Fără Windows Pro: Windows VDA E3 + ERMS E3 sau Microsoft 365 F3/E3/E5/BP
  • Abonament Azure

Accesul la computerul virtual Windows 365 se face instant de pe orice tip de dispozitiv care integrează un browser. Microsoft spune că te poți conecta la acesta de pe PC, Mac, iPad, Linux sau Android pentru acces la toate resursele computerului. Compania spune că sistemele pot susține orice fel de caz de utilizare, de la aplicații office de bază la editare video profesională.

sursa: mspoweruser

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult