Microsoft anunță Windows 365: abonamentul care îți oferă acces la un computer virtual

15.07.2021
Microsoft anunță Windows 365: abonamentul care îți oferă acces la un computer virtual

Microsoft s-a concentrat în ultimii ani pe dezvoltarea de servicii, reușind cu succes să vândă abonamente Office 365, Xbox Live sau Game Pass către utilizatori. Se pare că în era Windows 11, chiar și sistemul de operare va putea deveni un serviciu. Microsoft anunță Windows 365, un nou abonament, care va oferi utilizatorilor acces la un computer cu Windows 11 în cloud, putând să îl accesezi de oriunde, fie că o faci de pe un alt computer, sau de pe un dispozitiv mobil.

Abonamentele Windows 365 asigură accesul la un computer virtual de oriunde și de pe oricare dispozitiv

Windows 365 se lansează pe 2 august și va fi inițial disponibil pentru companii. Acestea vor putea cumpăra abonamente pentru angajați, iar aceștia vor putea lucra pe computerele „virtuale” de oriunde. Nu este clar ce putere de procesare vor avea la dispoziție abonații la Windows 365, însă cel mai probabil nu putem vorbi despre computere de gaming, ci mai degrabă despre computere care să ofere o experiență bună în aplicații de productivitate. Exemplele prezente în materialele de promovare sugerează că vei putea să alegi numărul de nuclee, cantitatea de memorie RAM și cantitatea de spațiu de stocare. Cu siguranță, prețurile vor fi mai mari cu cât capabilitățile hardware cresc.

Avantajul acestor computere ar fi faptul că nu sunt stocate fizic într-un birou, oferind posibilitatea companiilor să permită munca de la distanță și totodată să asigure securitatea datelor. Fiind găzduite pe serverele Microsoft, aceste instanțe de Windows nu vor fi la fel de expuse atacurilor, iar în cazul unor probleme, acestea computerele vor putea fi rapid izolate. Apoi, în cazul companiilor care trebuiau să cumpere computere scumpe pentru angajați, acum vor putea să le ofere doar laptop-uri cu specificații de bază, întrucât te poți conecta la Windows 365 de pe orice computer, indiferent de performanța oferită, sau de pe smartphone-uri și tablete.

windows 365 cloud pc

Microsoft nu a dezvăluit însă prețul pentru Windows 365 și nici foarte multe alte detalii. Cert este că acest serviciu vine în curând și, cel mai probabil, va fi lansat cu Windows 10 inițial, după care ar putea face trecerea la Windows 11. Nu ar fi exclus ca Microsoft să ofere și opțiunea între Windows 10 și 11 pentru companii, pentru a asigura compatibilitate cu software-ul pe care acestea doresc să îl ruleze.

sursa: Microsoft, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult