Cât profit a obţinut Google până acum de pe urma platformei Android

22.01.2016
Cât profit a obţinut Google până acum de pe urma platformei Android

Deşi în mod normal aceste informaţii ar fi trebuit să rămână un secret bine păstrat, neglijenţa unuia dintre avocaţii angajaţi de Google pentru a reprezenta interesele companiei în cadrul unui proces a scos la iveală detalii picante, legat de veniturile realizate de pe urma sistemului de operare Android.

Nerealizând că are de-a face cu o bază de date conţinând informaţii confidenţiale şi ˝extrem de sensibile„ despre rezultatele financiare ale companiei, avocatul buclucaş a dezvăluit săptămâna trecută că platforma Android a generat până acum venituri totalizând 31 miliarde dolari, din care 22 miliarde reprezintă profitul net.

Cât profit a obţinut Google până acum de pe urma platformei Android

Potrivit oficialilor companiei ˝Google nu dezvăluie în mod public veniturile sau profitul atribuit platformei Android, separat şi diferit de business-ul general al companiei. Aceste date nepublice sunt foarte sensibile, iar dezvăluirea lor poate avea efecte negative semnificative asupra business-ului Google„. În urma solicitărilor primite, tribunalul a înlăturat din transcrierile publice informaţiile extrase din respectivul document confidenţial, însă nu înainte ca detalii esenţiale să ajungă la urechile jurnaliştilor.

Cât despre procesul aflat pe rol, acesta vizează acuzaţii aduse companiei în anul 2010, potrivit cărora Google ar fi integrat fără drept anumite librării Java cu sistemul de operare Android. Aflat acum în rolul părţii vătămate, Oracle solicită despăgubiri pentru presupusele încălcări ale proprietăţii intelectuale, menţionarea veniturilor realizate de Google cu platforma Android având probabil scopul de a ajuta la stabilirea sumei ce trebuie plătită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult