Ce oferă abonamentul la internet prin satelit Starlink Premium la prețul de 500 dolari

03.02.2022
Ce oferă abonamentul la internet prin satelit Starlink Premium la prețul de 500 dolari

Starlink, serviciul de internet lansat de SpaceX prin intermediul constelației de sateliți în orbită joasă, anunță un nou abonament, mai performant, dar semnificativ mai scump. Deja serviciile pe care Starlink le oferă primilor abonați erau considerate destul de scumpe, cu o taxă de echipament de 500 de dolari și 100 de dolari pe lună abonament, însă compania lui Elon Musk cere acum de cinci ori mai mult pentru viteze îmbunătățite. Acest abonament se numește Starlink Premium și va fi disponibil în cel de-al doilea trimestru al anului.

Starlink Premium promite conexiuni mai puternice și performanță dublă

Cei care sunt în prezent abonați la Starlink plătesc 100 de dolari pentru viteze de transfer între 50 și 250 Mbps cu upload de maximum 20 Mbps. Acesta este un abonament scump pentru aceste viteze, însă tehnologia pe care este bazată conexiunea și faptul că poți avea internet oriunde în zona de acoperire, fără antene de telefonie sau cabluri de fibră optică, ar putea justifica investiția. De altfel, Starlink este un serviciu recomandat celor din zone rurale, unde nu există încă conexiuni de internet de mare viteză.

Soluția Starlink Premium, în schimb, ar părea că este mai degrabă orientată către companii din medii unde nu pot accesa internet rapid. Ata pentru că abonamentul crește de la 100 la 500 de dolari americani pentru viteză de 2 ori mai mare. Starlink Premium promite între 150 și 500 Mbps viteză de download, cu latență între 20 și 40 ms, cu upload de maximum 40 Mbps.

Echipamentul necesar, care vine cu o nouă antenă, de putere mai mare și toate cablurile necesare conectării la internet, costă acum 2.500 dolari pentru pachetul Premium. Ce primesc clienții care plătesc extra, față de cei care au abonamentul de bază, este și faptul că ai suport telefonic 24/7 cu prioritate, iar schimbările de vreme nu ar trebui să afecteze performanța conexiunii la internet, așa cum se întâmplă cu varianta „standard”.

Conform site-ului oficial, Starlink va fi disponibil și în România începând cu anul 2023.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult