Ce se întâmplă cu contul de Twitter al președintelui Trump, dacă acesta pierde alegerile

06.11.2020
Ce se întâmplă cu contul de Twitter al președintelui Trump, dacă acesta pierde alegerile
foto: go4it.ro

Deși este o sursă dovedită de dezinformări și informații false, contul de Twitter al președintelui Trump se află deocamdată sub clauza de ‘world leader’, pretext convenabil pentru încălcarea sistematică a regulilor de postare impuse celorlalți utilizatori ai platformei de socializare.

Când vine vorba de actori politici foarte influenți din țara natală, Twitter are de negociat un veritabil teren minat, ale cărui granițe se împart între privilegiul politicienilor de spune aproape orice, folosind drept scut argumentul declarațiilor politice și informații de interes public, respectiv, nevoia cetățenilor de a fi informați corect și, eventual, protejați împotriva dezinformărilor și informații demonstrabil false. La fel ca și alte platforme de socializare (ex. Facebook), administratorii Twitter au ales calea cea mai ușoară, tolerând majoritatea ieșirilor avute de președinele Trump.

Odată devenit ”fost președinte”, Donald Trump va pierde privilegiul de ‘world leader’ atribuit în mod tacit de Twitter sau alte platforme de socializare pe care este activ.

Trump Twitter
foto: go4it.ro

Trump fără Twitter = anonim

În locul ștergerii individuale a postărilor, este de așteptat ca administratorii Twitter să elimine pe de-a-ntregul contul oficial Donald J. Trump, folosind oricare din argumentele descrise în regulile de postare aplicabile utilizatorilor obișnuiți: postarea de informații înșelătoare, dezinformări, postări cu tentă rasistă, incitare la ură, etc.

Venind ca o avertizare precaută, cele mai recente postări ale Președintelui Trump distribuite în timpul campaniei electorale au fost marcate pentru încălcări ale regulilor de postare, dar nu eliminate, Twitter stabilind că este în interesul discursului public ca acestea să fie menținute.

Pentru Președintele Trump, ambele politici – interesul discursului public și lider mondial – au funcționat în tandem pentru a-l proteja de suspendarea directă, punând presiune mediatică împotriva oricărei decizii care, prezentată tendențios pe rețelele de socializare, ar fi riscat ample proteste și posibile reacții violente din partea susținătorilor săi.

Într-o precizare oferită publicației Business Insider, Twitter detaliază că pentru ca un cont să fie considerat de interes public, deținătorul acestuia trebuie să întrunească trei criterii esențiale: trebuie să fie un guvern / oficial ales sau cineva care candidează pentru funcții, să aibă peste 100.000 de adepți și să fie utilizator verificat. Susținând această poziție, Twitter precizează că „o funcție critică a serviciului nostru este de a oferi un loc în care oamenii să poată răspunde în mod deschis și public liderilor lor și să-i facă responsabili. Având în vedere acest lucru, există anumite cazuri în care poate fi interesul publicului de a avea acces la anumite Tweets, chiar dacă altfel ar încălca regulile noastre. ”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult