Cele mai interesante lansări de la CES 2015

Cele mai interesante lansări de la CES 2015
Smartphone

Dacă anii trecuţi am aflat despre televizoare 3D,  portabile Ultrabook, respectiv tablete şi smartphone de ultimă generaţie, expoziţia CES 2015 pune în centrul atenţiei televizoare 4K, ochelari VR, dispozitive smartwatch, accesorii pentru fitness şi alte gadgeturi de purtat. Nu lipsesc nici dispozitivele experimentale, desprinse parcă din filmele SF: drone controlate de la distanţă, roboţi şi autoturisme conectate la internet. Iată câteva dintre cele mai interesante apariţii de la expoziţia Consumer Electronics Show, organizată şi anul acesta în oraşul american Las Vegas:

LG G Flex 2

Una dintre apariţiile cele mai interesante, LG G Flex 2 corectează multe din neajunsurile predecesorului său, oferind un ecran curbat de mai mici dimensiuni şi hardware mai puternic. G Flex 2 reduce diagonala ecranului de la 6,0” la 5,5”, crescând în acelaşi timp rezoluţia. Avem acum la dispoziţie un panou POLED (Plastic OLED) curbat cu rezoluţie Full HD (densitate 403 ppi), respectiv procesor Snapdragon 810 pe 64 de biţi la 2 GHz şi 2 GB memorie RAM DDR4.

LG G Flex 2

ASUS Zenfone 2

Reprezentată de modelele Zenfone 2 şi Zenfone Zoom, cea de-a doua generaţie a familiei de telefoane ASUS Zenfone s-a făcut remarcată prin designul îmbunătăţit, implementarea în premieră a 4GB de memorie RAM şi prezenta unei camere foto cu zoom optic 3x. Aceasta include senzor de 13 MP, bliţ LED dual-tone, obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi suportă filmare Full HD.

ASUS Zenfone 2

LG a demonstrat noul tip de ecran Active Bending OLED

În răspuns la modelul Galaxy Note Edge lansat de Samsung în această toamnă, LG a prezentat la CES 2015 un smartphone al cărui ecran îmbracă ambele laturi ale carcasei. Prototipul foloseşte un ecran de tip Active Bending OLED produs în fabricile diviziei LG Display, fiind probabil precursorul unui smartphone cu trăsături similare ce ar putea fi lansat în a doua parte a acestui an.

Smartphone prototip cu ecran Active Bending OLED produs de LG Display

Blu Studio Energy 

Promiţând o autonomie de 4 zile, Blu Studio Energy este adresat utilizatorilor care doresc un smartphone fără surprize neplăcute la partea de autonomie. Blu Studio Energy integrează o baterie de 5000 mAh care ar trebui să permită cel puţin două zile de utilizare „intensă”, conform declaraţiilor reprezentanţilor Blu. În plus, telefonul poate fi folosit şi pentru alimentarea altor dispozitive, cedând din energia stocată în propriul acumulator.

Blu Studio Energy

 

Portabile Ultrabook, tablete şi laptopuri de gaming

Dell XPS 13

Dell a prezentat la CES 2015 noua versiune a portabilului XPS 13, oferit într-o carcasă din aluminiu şi fibră de carbon, respectiv cu ecran de 13” având o ramă îngustă care îl face să pară la fel de compact ca un model de 11”. Dell XPS 13 are o greutate de 1,18 kilograme (în cazul versiunii non-tactile) sau 1,27 kilograme (în cazul versiunii tactile), fiind unul dintre cele mai uşoare modele Ultrabook de pe piaţă.

Dell XPS 13

Gigabyte a prezentat noua gamă de portabile AORUS

Gigabyte a venit la CES 2015 cu noua sa gamă AORUS X3 Plus v3, X5 şi X7 Pro de laptop-uri cu diferite dimensiuni, promiţând performanţe de invidiat în jocurile video. Dintre acestea, modelul AORUS X3 Plus v3 este promovat ca fiind „cel mai uşor laptop care include un cip grafic NVIDIA GTX 970”, cu greutate de numai 1.87Kg. În schimb, modelul AORUS X5 poate fi configurat cu display de 15,6” Full HD sau UHD (bazat pe panouri IGZO), respectiv două cipuri grafice GTX 965M funcţionând în configuraţie SLI.

Aorus X7 Pro

Toshiba Satellite Click Mini

Noul portabil Satellite Click Mini de la Toshiba se face remarcat prin designul 2-în-1, putând funcţiona atât ca tabletă dar şi laptop cu sistem Windows 8.1. Dispozitivul oferă ecran tactil cu diagonală de 8,9” şi panou IPS, suportând rezoluţia 1920 x 1200 pixeli. Configuraţia foloseşte un procesor quad-core Intel Atom Z3735F cu frecvenţă 1,83GHz şi 2GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă expandabilă şi o baterie dublă care promite o autonomie totală de 8 ore în modul tabletă şi 16 ore în modul laptop.

Toshiba Satellite Click Mini

Lenovo a anunţat noi laptopuri convertibile din gama Yoga

Lenovo a anunţat noile portabile Yoga 3 cu ecrane de 11,6” şi 14”. În timp ce modelul mai mic este motorizat de un procesor Intel Core M, modelul mai mare va folosi procesoare Intel Core i5 sau Core i7 din generaţia Broadwell-U.

Lenovo Yoga 3 11

Compania a mai prezentat şi noi laptopuri din gama ThinkPad Yoga, disponibile în trei variante cu ecrane de 12,5″, 14” şi 15,6”.

ASUS Transformer Book Chi

ASUS a anunţat o nouă gamă de tablete convertibile Windows care oferă ecrane cu diagonale de 12,5”, 10,1” şi 8,9”: Transformer Book Chi.

Cel mai mare membru al noii game Transformer Book Chi, T300 pune la dispoziţie un ecran cu diagonală mare şi procesor Intel Core M. Ecranul de 12,5” foloseşte tehnologie IPS şi este disponibil atât în variantă cu rezoluţie QHD, cât şi Full HD. Procesorul Intel Core M este ajutat cu 4 sau 8 GB de memorie RAM, o unitate de stocare SSD cu o capacitate de 64 sau 128 GB, USB 3.0, interfeţe Wi-Fi 802.11 a/b/g/n şi Bluetooth 4.0, o baterie care promite o autonomie de opt ore şi o cameră foto frontală cu senzor de 2 MP.

ASUS Transformer Book Chi T300

Mai apropiate de modelele anterioare de la ASUS, Transformer Book  T100 şi T90 Chi oferă procesoare Intel Atom Z3775, 32 sau 64 GB de memorie internă eMMC, 2 GB de memorie RAM, ecran IPS cu diagonală de 10,1” şi rezoluţie Full HD, respectiv ecran cu diagonală de 8,9” şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli pentru modelul T90.

 

Smartwatch

Audi şi LG a prezentat un smartwatch de lux

Lucrând în colaborare cu Audi, LG a prezentat la CES 2015 prototipul unui smartwacth de lux, pe care rulează platforma software Web OS. Oferit într-o carcasă din oţel inoxidabil atent finisată, dispozitivul prezintă o interfaţă în stilul telefoanelor LG,  în care putem găsi aplicaţii pentru mesagerie, calendar, muzică, programul LG Health W şi meniu de apelare pentru funcţia de telefonie.

Versiune de lux Sony Smartwatch 3

Ceasul inteligent Smartwatch 3 de la Sony a fost primul produs al japonezilor care a folosit platforma Android Wear. Dacă brăţara şi carcasa din material plastic a modelului original nu v-au atras, Smartwatch 3 va fi disponibil într-o versiune integral metalică mai atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Garmin a lansat Vivoactive, Fenix 3 şi Epix

Producător celebru de echipamente electronice pentru sportivi sau pentru amatorii de activităţi în aer liber, Garmin a lansat trei noi modele smartwatch.

Garmin Vivoactive oferă  un ecran tactil color cu rezoluţie de 205 x 148 pixeli, carcasă rezistentă la apă fabricată din material plastic, conectivitate Bluetooth 4.0, un modul GPS/GLONASS şi un senzor extern pentru puls care trebuie achiziţionat separat.

Garmin Fenix 3 este o versiune îmbunătăţită tehnologic şi estetic, acesta oferind o carcasă fabricată din oţel rezistentă la şocuri şi apă şi un ecran rotund de 1,2” protejat de un strat din sticlă minerală sau safir.

Garmin Fenix 3

Garmin Epix promite 16 săptămâni de autonomie într-un regim standard de utilizare, 50 de ore de înregistrare UltraTrac şi 24 de ore de conectivitate GPS.

Alcatel Onetouch Watch

Compatibil cu Android şi iOS deopotrivă, Onetouch Watch rivalizează atât dispozitive cu Android Wear, cât şi accesoriul Watch oferit de Apple.

Alcatel Onetouch Watch

Diferenţele faţă de alte ceasuri inteligente de pe piaţă nu se opresc aici. Interfaţa nu este controlată cu ajutorul unui gesturilor de glisare, ci cu ajutorul suprafeţei din partea de jos a ecranului. De asemenea, Alcatel susţine că autonomia ceasului va fi de „cel puţin” două zile la o singură încărcare, lucru care se face printr-o mufă USB clasică, ascunsă în curea.

Televizoare 4k

Oferta de televizoare Sony BRAVIA 2015

Sony a dezvăluit noua gamă de televizoare BRAVIA pentru 2015, având în centrul atenţiei televizoare 4k ce impresionează prin claritatea imaginii şi designul exterior foarte suplu. Reprezentate de vârful de gamă X90C, noile televizoare cu diagonale 55˝, 65˝ şi 75˝se pot lăuda cu ecrane a căror grosime coboară până la 4.7mm şi funcţii Smart TV avansate, asigurate cu platforma Android TV.

Sony BRAVIA X90C

LG a lansat noi televizoare OLED 4k

Cu ecran perfect plat, LG 55EF9500 a impresionat prin paleta de culori impresionantă şi contrastul oferit de un ecran 4k OLED de ultimă generaţie. Echipate cu platforma Web OS 2.0, noile televizoare LG oferă interfaţă intuitivă şi funcţii avansate pentru streaming 4k.

LG 55EF9500

 

Ochelari VR şi alte gadgeturi

Intel Compute Stick

Mult mai sofisticat decât accesoriul Google Chromecast, Intel Compute Stick transformă orice televizor într-un PC cu acces la internet. Conectat la portul HDMI al televizorului, dispozitivul este de fapt un sistem mini PC complet funcţional, echipat cu procesor Intel Atom pe arhitectură Baytrail, 2 GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. De asemenea, dispozitivul include şi un port micro-USB pentru conectarea unităţilor de stocare externă.

Intel Compute Stick

 

 

Intel Curie

Tot din categoria computere miniaturale, Intel Curie poate fi deghizat în bijuterii, inserat în rama ochelarilor de vedere sau în articole de îmbrăcăminte. Curie integrează modem Bluetooth pentru comunicaţii wireless, diverşi senzori pentru monitorizare, circuit pentru încărcarea bateriei şi suport pentru recunoaşterea comenzilor prin gesturi.

Intel prezintă Curie, noul procesor pentru dispozitive inteligente de purtat

 

Razer a prezentat OSVR, Forge TV, Turret şi Nabu X

Botezat OSVR (Open Source Virtual Reality), noul headset VR de la Razer va fi lansat într-o variantă „Hacker Dev Kit” cu un preţ de 199 de dolari, cu 150 de dolari mai puţin decât ceea ce Oculus VR oferă în acest moment. OSVR este compatibil cu dev kit-ul Oculus Rift, încât cei care optează să dezvolte software VR pe soluţia Razer vor avea garanţia că acesta va funcţiona şi pe Oculus.

Razer OSVR

Forge TV este un mini-computer cu platformă Android TV axat în special pe gaming, care costă doar 99 de dolari. La nivel de hardware, dispozitivul foloseşte un procesor Snapdragon 805 şi 2 GB de memorie RAM,  oferă 16 GB de spaţiu de stocare, port ethernet gigabit, conectivitate Bluetooth 4.1 şi WiFi 802.11ac. Pe lângă posibilitatea de a rula sofware de Android pe televizor, Forge TV oferă şi posibilitatea de a juca titluri de pe un PC prin tehnologia proprietară de streaming Cortex. Controlul se face cu ajutorul unor noi periferice precum gamepad-ul Serval, compatibil şi cu telefoane mobile, respectiv combinaţia de mouse şi tastatură pentru canapea Turret.

Razer Nabu X este un fitness band cu preţ de numai 50 dolari. Acesta renunţă la display-ul OLED al predecesorului său şi optează pentru trei LED-uri.

 
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult