Cele mai interesante lansări de la CES 2015

Cele mai interesante lansări de la CES 2015
Smartphone

Dacă anii trecuţi am aflat despre televizoare 3D,  portabile Ultrabook, respectiv tablete şi smartphone de ultimă generaţie, expoziţia CES 2015 pune în centrul atenţiei televizoare 4K, ochelari VR, dispozitive smartwatch, accesorii pentru fitness şi alte gadgeturi de purtat. Nu lipsesc nici dispozitivele experimentale, desprinse parcă din filmele SF: drone controlate de la distanţă, roboţi şi autoturisme conectate la internet. Iată câteva dintre cele mai interesante apariţii de la expoziţia Consumer Electronics Show, organizată şi anul acesta în oraşul american Las Vegas:

LG G Flex 2

Una dintre apariţiile cele mai interesante, LG G Flex 2 corectează multe din neajunsurile predecesorului său, oferind un ecran curbat de mai mici dimensiuni şi hardware mai puternic. G Flex 2 reduce diagonala ecranului de la 6,0” la 5,5”, crescând în acelaşi timp rezoluţia. Avem acum la dispoziţie un panou POLED (Plastic OLED) curbat cu rezoluţie Full HD (densitate 403 ppi), respectiv procesor Snapdragon 810 pe 64 de biţi la 2 GHz şi 2 GB memorie RAM DDR4.

LG G Flex 2

ASUS Zenfone 2

Reprezentată de modelele Zenfone 2 şi Zenfone Zoom, cea de-a doua generaţie a familiei de telefoane ASUS Zenfone s-a făcut remarcată prin designul îmbunătăţit, implementarea în premieră a 4GB de memorie RAM şi prezenta unei camere foto cu zoom optic 3x. Aceasta include senzor de 13 MP, bliţ LED dual-tone, obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi suportă filmare Full HD.

ASUS Zenfone 2

LG a demonstrat noul tip de ecran Active Bending OLED

În răspuns la modelul Galaxy Note Edge lansat de Samsung în această toamnă, LG a prezentat la CES 2015 un smartphone al cărui ecran îmbracă ambele laturi ale carcasei. Prototipul foloseşte un ecran de tip Active Bending OLED produs în fabricile diviziei LG Display, fiind probabil precursorul unui smartphone cu trăsături similare ce ar putea fi lansat în a doua parte a acestui an.

Smartphone prototip cu ecran Active Bending OLED produs de LG Display

Blu Studio Energy 

Promiţând o autonomie de 4 zile, Blu Studio Energy este adresat utilizatorilor care doresc un smartphone fără surprize neplăcute la partea de autonomie. Blu Studio Energy integrează o baterie de 5000 mAh care ar trebui să permită cel puţin două zile de utilizare „intensă”, conform declaraţiilor reprezentanţilor Blu. În plus, telefonul poate fi folosit şi pentru alimentarea altor dispozitive, cedând din energia stocată în propriul acumulator.

Blu Studio Energy

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult