LG G Flex 2 dezvăluit înainte de anunţul oficial

05.01.2015
LG G Flex 2 dezvăluit înainte de anunţul oficial

LG G Flex 2 este acum un smartphone oficial. Noul telefon curbat urmează să fie anunţat în curând la CES 2015, însă deja specificaţiile sale şi imagini cu acesta au ajuns pe internet, iar câţiva jurnalişti din Statele Unite au reuşit deja să pună mâna pe noul telefon. LG pare să fi învăţat din greşelile primului model, oferind nu doar un smartphone curbat, accentul fiind pus acum pe performanţă.

Deşi trendul în domeniul telefoanelor mobile este să crească de la generaţie la generaţie, LG a ales să scadă dimensiunile display-ului de pe LG G Flex 2 de la 6,0” la 5,5”, crescând în acelaşi timp rezoluţia. Avem acum de a face cu un panou POLED (Plastic OLED) curbat cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli care asigură o densitate de 403 pixeli per inch). Acesta afişează astfel imagini mult mai clare decât modelul precedent cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Protecţia de pe display este realizată din sticlă curbată şi a fost tratată pentru a fi cu 20% mai rezistentă decât cel folosit pe generaţia trecută de G Flex.

LG şi-a dat interesul şi la capitolul hardware să ofere componente de top, precum un procesor Snapdragon 810 pe 64 de biţi la 2 GHz şi 2 GB de memorie RAM DDR4.  De asemenea, graţie Qualcomm, telefonul include funcţia fast charge care asigură alimentarea până la 50% din capacitatea acumulatorului de 3000 mAh în doar 40 de minute. Evident, G Flex 2 nu va dezamăgi nici la capitolul conectivitate, oferind suport pentru reţele LTE, wireles 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, GPS şi GLONASS.

În continuare capacul de pe spatele telefonului este realizat dintr-un material care se vindecă în urma şocurilor şi zgârieturilor, însă procesul este mult mai rapid. „Reparaţiile” care erau făcute pe G Flex în câteva minute sunt acum posibilie în doar câteva secunde pe G Flex 2, însă această caracteristică este de departe cea mai puţin importantă pentru noul smartphone.

Camera foto dispune de stabilizare optică şi de autofocus cu ajutorul unui laser, însă nu ştim exact dacă este vorba despre acelaşi senzor foto folosit pe LG G3, sau este unul diferit, realizat special pentru G Flex 2. În acelaşi timp, pe partea din faţă avem un senzor de 2,1 megapixeli, deloc special.

LG G Flex 2 va debuta în cursul lunii ianuarie în Coreea de Sud, urmând să ajungă pe alte pieţe în viitorul apropiat. Deşi preţul nu este încă anunţat, este sugerat faptul că va fi mai ridicat decât cel al lui LG G3 la lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult