Google va adăuga listă Read Later în browserul Chrome, la 3 ani de când această funcționalitate este disponibilă pe iOSs

01.08.2020
Google va adăuga listă Read Later în browserul Chrome, la 3 ani de când această funcționalitate este disponibilă pe iOSs

Nici măcar Google nu poate ignora, uneori, popularitatea de care se bucură platforma iOS. Așa se face că versiunea Chrome pentru iOS a primit funcția Read Later, cerută de utilizatori, cu 3 ani înaintea celei pentru PC-uri Windows.

Concret, de mai bine de trei ani, utilizatorii aveau posibilitatea să salveze paginile accesate cu browserul Chrome într-o listă Read Later, în idea de a reveni mai târziu asupra acestora pentru a continua lectura începută. Curând, această funcționalitate va fi disponibilă și din versiunile Chrome pentru Chrome OS, macOS, Windows și Linux.

Poți folosi opțiunea Read Later și pentru a revizita pagini în modul offline

Disponibilă deja în cea mai recentă versiune de testare Chrome Canary, funcționalitatea Read Later poate fi activată bifând pe Enabled setarea „Allow users to save tabs for later” adăugată la secțiunea about://flags. Debutul oficial este rezervat pentru versiunea Chrome 86.

Utilă în anumite situații, noua Reading List apare sub meniul principal, activat din colțul dreapta sus al ecranului. Paginile păstrate în lista „de citit” sunt salvate complet în memoria telefonului, putând fi revizitate chiar și în absența conexiunii la internet.

În prezent, cea mai apropiată alternativă pentru Reading List este salvarea individuală a paginilor folosind opțiunea Download. Paginile astfel salvate rămân ca și fișiere individuale, ușor de transferat și accesibile offline.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult