Chrome te va anunța cât extensia preferată a dispărut subit

19.08.2023
Chrome te va anunța cât extensia preferată a dispărut subit

Google te va alerta în mod proactiv atunci când o extensie nu mai e listată în Chrome Web Store. Astfel, îți va fi mai ușor să afli despre extensiile care au fost eliminate de un dezvoltator, au fost eliminate pentru încălcarea politicilor Web Store, sau au fost marcate ca malware.

În formula actuală, atunci când o extensie Chrome pe care o ai instalată este marcată ca malware ești informat doar că a fost dezactivată automat, aceasta rămânând instalată pentru browser-ul tău. Așa se face că te poți alege cu mai multe extensii Chrome marcate cu roșu în lista de extensii instalate, dar pe care le poți reactiva dacă vrei neapărat, singura restricție fiind aceea că odată dezinstalate nu le vei putea regăsi în magazinul oficial de extensii. Regula se aplică pentru orice extensii Chrome eliminate pentru încălcarea regulilor Web Store.

În viitor, extensiile Chrome excluse din magazinul oficial vor intra sub o nouă secțiune “Safety check”, afișată șa secțiunea Privacy and security a meniului Chrome – Settings. Selecțiile neconforme vor trebui reconfirmate manual de utilizatori, parcurgând procesul de ”Review”, cu opțiuni pentru îndepărtarea definitivă sau ignorarea mesajelor de avertizare. Cert este că extensiile marcare de Google drept infectate cu malware vor fi dezactivate automat.

Tot la capitolul securitate, Google Chrome va „corecta” de acum toate link-urile web pentru a viza versiunea HTTPS a site-ului respectiv, indiferent dacă aceasta există sau nu. Altfel spus, va deveni foarte dificil să accesezi pagini precum interfața de configurare a router-ului de rețea, dacă echipamentul nu tocmai recent vine fără interfață Web cu protocol HTTPS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult