Clasamentul Android în luna iulie 2017: Android 7.0 depăşeşte 10% cotă de piaţă

10.07.2017
Clasamentul Android în luna iulie 2017: Android 7.0 depăşeşte 10% cotă de piaţă

Lansată oficial în luna august 2016, versiunea Android 7 (Nougat) este prezentă acum pe 11.5% din totalul dispozitivelor cu sistem Android aflate în circulaţie, de două ori mai puţine decât numărul dispozitivelor cu sistem Android 5.1 şi de trei ori mai puţine decât dispozitivele motorizate de versiunea Android 6.0.

Comparat lunii anterioare, ambele versiuni Android Nougat (7.0 şi 7.1) şi-au crescut cu 2.4% cota de piaţă, primind îndeosebi utilizatori care şi-au actualizat sau înlocuit dispozitivele echipate cu versiuni mai vechi de Android. Încă livrată pe multe dispozitive din gama inferioară de preţuri, sau ca acualizare pentru dispozitive existente, versiunea Android 6.0 a plusat cu 0.6% ajungând la o cotă de piaţă de 31.8%.

Pe locul trei se află acum „bătrânul” Android Lollipop (5.1), cu 22.3% din totalul dispozitivelor active de pe serviciile Google Play. Imediat sub acesta găsim versiunea Android 5.0, cu 7.8%, rezultând o cotă de piaţă cumulată de 30.1% pentru Android Lollipop. De asemenea, o altă „antichitate” în top, versiunea Android KitKat, se păstrează bine pe poziţia a treia, cu 17,1% din total. În timp ce Marshmallow şi Lollipop sunt versiuni relativ moderne, Android 4.4 KitKat este o versiune cu mult depăşită, însă căderea de 1% înregistrată într-o singură lună arată că dispozitivele care o folosesc se apropie de finalul duratei de viaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult