Clasamentul Android: KitKat câştigă rapid noi adepţi în detrimentul versiunii Jelly Bean şi Gingerbread

05.06.2014
Clasamentul Android: KitKat câştigă rapid noi adepţi în detrimentul versiunii Jelly Bean şi Gingerbread

Google a actualizat clasamentul privind distribuţia principalelor versiuni de Android, arătând creşterea rapidă a numărului de utilizatori care folosesc dispozitive cu sistem Android 4.4, majoritatea părând să fie posesori de produse mai vechi care au primit actualizare de la versiunea Android 4.3. Tot mai îmbătrânite, dispozitivele cu sistem Android 2.3 ajung unul câte unul în lada cu vechituri, subţiind cota de prezenţă în clasamentul Android.

Clasamentul Android pentru luna iunie

Doar între lunile mai-iunie, versiunea KitKat a platformei Android a ajuns la o cotă de piaţă măsurată în două cifre, crescând de la 8.5% la 13.6%. Departe de a semnala achiziţia în masă de produse bazate pe Android 4.4, creşterea este rezultatul includerii unui număr crescut de dispozitive cu Android 4.3 pe lista celor care primesc update la noua versiune.

Cu toate acestea, 58.4% dintre dispozitivele care accesează magazinul Google Play pentru descărcarea de aplicaţii încă folosesc Android 4.3, arătând că dominaţia versiunii Jelly Bean este încă departe de a se încheia. Înlocuită aproape în totalitate prin update la versiunea Jelly Bean, ediţia Android Honeycomb nu mai face parte din clasamentul pentru luna iunie.

Clasamentul Android pentru luna mai

Reprezentând mai puţin de 15% din total, dispozitivele cu Android 2.3 sunt abandonate rapid, în timp ce preţurile în scădere la tablete şi smartphone cu Android le-au împins aproape la dispariţie pe cele cu adevărat vechi, construite pentru versiunea Android 2.2.

În viitorul apropiat este de aşteptat ca versiunea KitKat a platformei Android să depăşească ediţia Gingerbread în privinţa numărului de utilizatori. Totuşi, este puţin probabil ca şi versiunea Jelly Bean să fie depăşită, următoarea ediţie Android fiind deja pregătită pentru lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult