Clipurile video redate pe Facebook au ajuns la 4 miliarde de vizualizări zilnic şi continuă să crească

23.04.2015
Clipurile video redate pe Facebook au ajuns la 4 miliarde de vizualizări zilnic şi continuă să crească

Redate automat pe dispozitive mobile începând din această toamnă, clipurile video inserate în news feed ating în prezent 4 miliarde de vizualizări zilnic, oferind pentru Facebook un uriaş potenţial de monetizare prin introducerea de reclame.

Potrivit dezvăluirilor făcute în ultimul raport privind veniturile înregistrate în perioada Q1 2015, clipurile video redate pe Facebook înregistrează până la 4 miliarde de afişări în fiecare zi, în creştere rapidă comparat numărului de 3 miliarde afişări zilnice contorizate în luna ianuarie şi doar 1 miliard de afişări în luna septembrie 2014.

Clipurile video redate pe Facebook au ajuns la 4 miliarde de vizualizări zilnic şi continuă să crească

Din totalul de afişări, aproximativ 75% provin de pe dispozitive mobile, explicaţia fiind dată de activarea modului auto-play în aplicaţia Facebook. Chiar şi aşa, volumul de afişări la care s-a ajuns în numai 6 luni de la introducerea clipurilor video în news feed transformă Facebook într-un real competitor pentru serviciul YouTube, cu potenţialul de a atrage o proporţie semnificativă dintre clienţii interesaţi de promovarea prin reclame video. Cu toate acestea, COO-ul Facebook Sheryl Sandberg nu dă semne că ar pregăti o prioritizare a campaniilor de promovare prin reclame inserate în clipurile video încărcate de utilizatori.

˝Întodeauna am crezut că formatul reclamelor noastre ar trebui să urmeze ceea ce fac consumatorii pe Facebook˝, declara Sheryl Sandberg într-un apel către investitori. ˝Faptul că există atât de multe clipuri încărcate de utilizatori ne dă oportunitatea să facem mai mult marketing prin reclame video˝. Sandberg a încheiat însă cu afirmaţia ˝ne aflăm încă la începuturi˝, indicând faptul că noua modalitate de promovare nu va fi abordată prioritar în viitorul imediat. Justificând această ezitare, Sandberg a explicat că includerea mai multor reclame video ar avea drept consecinţă o reducere a reclamelor tradiţionale şi insert-uri în news feed: ˝Nu toate veniturile rezultate din clipuri video sunt incrementale. Reclamele video ar înlocui celelalte reclame pe care le servim în news feed˝.

Astfel, este posibil ca în viitor Facebook să prioritizeze reclamele video în detrimentul altor modalităţi de promovare. În general, reclamele video sunt mai scumpe decât cele clasice, Facebook putând exploata apetitul utilizatorilor pentru clipuri video pentru a-şi majora semnificativ veniturile din publicitate.

Între timp, administratorii Facebook continuă şirul experimentelor menite să aducă cât mai multe clipuri video în atenţia utilizatorilor, alimentându-le adicţia faţă de acest tip de conţinut. Un astfel de exemplu este o funcţie pentru redarea automată a unui clip video recomandat, după ce clipul aflat deja în redare ajunge la final.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult