Conferinţa Google I/O 2020, anulată de teama Coronavirus

04.03.2020
Conferinţa Google I/O 2020, anulată de teama Coronavirus

După ce şi Facebook a luat o decizie similară pentru anularea F8 developer conference, Google a informat prin email participanţii la evenimentul I/O 2020, că ediţia de anul acesta nu se va mai ţine din pricina răspândirii epidemiei COVID-19.

Conferinţa Google I/O 2020 trebuia să aibă loc în perioada 12-14 mai în oraşul Mountain View din statul american California, Google folosind evenimentul pentru a prezenta inovaţiile şi produsele nou dezvoltate de companie.

„Din cauza îngrijorărilor legate de coronavirus (COVID-19) şi în conformitate cu recomandările primite din partea CDC, OMS şi alte autorităţi medicale, am decis să anulăm evenimentul I/O 2020 găzduit la Shoreline Amphitheater „, a precizat Google într-un comunicat. „În următoarele săptămâni, vom explora alte modalităţi de a îmbunătăţi Google I/O şi vom continua să construim comunitatea noastră de dezvoltatori. Vom continua să actualizăm site-ul Google I / O.”

Spre deosebire de conferinţa Cloud Next, anulată în forma fizică programată pentru luna aprilie şi transformată într-un eveniment complet digital, Google nu a anunţat planuri similare pentru transformarea Google I/O într-un eveniment cu participare online.

Participanţii care au achiziţionat deja bilete vor primi banii înapoi şi nu vor trebui să se înscrie în loteria I/O 2021 pentru a avea şansă la un bilet pentru conferinţa de anul viitor.

De obicei, evenimentul este frecventat de aproximativ 5000 de persoane venite din toate colţurile lumii, Google prezentând cele mai noi unelte adresate dezvoltatorilor, dar şi o serie de noutăţi adresate consumatorilor. Spre exemplu, anul trecut Google s-a folosit de conferinţa I/O pentru lansa un noul model smartphone – Pixel 3a.

Aceasta este prima dată când Google a anulează o ediţie a conferinţei I/O, găzduită începând cu anul 2008.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult