Conturile de Twitter şi Pinterest ale lui Mark Zuckerberg au fost sparte. Parola la ambele era „dadada”

Autor: Adrian Popa 06.06.2016
Conturile de Twitter şi Pinterest ale lui Mark Zuckerberg au fost sparte. Parola la ambele era „dadada”
Se pare că Mark Zuckerberg foloseşte parole idioate, la fel ca majoritatea utilizatorilor de internet. Conturile de Twitter şi Pinterest ale şefului Facebook au fost sparte de hackeri, iar parola, folosită de Zuckerberg pentru cel puţin trei servicii online, a fost anunţată de cei care susţin că se află în spatele atacului. Hackerii din echipa „OurMine” au scris, pe contul de Twitter al lui Zuckerberg, că au găsit parola co-fondatorului Facebook în baza de date cu milioane de conturi LinkedIn compromise, care a fost publicată pe internet. 
 
Citeşte şi: Solarin, un nou smartphone care promite securitate imbatabilă
 
Zuckerberg nu s-a gândit prea mult când a ales parola folosită pentru LinkedIn, Twitter şi Pinterest. Aceasta este „dadada”, fiind o victimă foarte uşoară pentru un atac de tip brute force (sunt folosite programe software care generează combinaţii până când o găsesc pe cea corectă). 
 
Am testat combinaţia folosită de Zuckerberg pe un site care îţi spune în cât timp poate fi aflată o parolă prin brute force şi pentru „dadada” timpul necesar este de doar 27 de secunde. 
 
 
Între timp, echipa lui Zuckerberg a recâştigat controlul conturilor miliardarului. Sperăm că de această dată au optat pentru parole diferite pentru fiecare cont, de minim opt caractere, care includ simboluri, litere mari şi mici, numere.