Conversaţiile purtate prin Facebook Messenger ar putea include şi un al treilea partener AI

15.12.2016
Conversaţiile purtate prin Facebook Messenger ar putea include şi un al treilea partener AI

Facebook testează M, un chat-bot bazat pe tehnologii de inteligenţă artificială, capabil să intervină în conversaţiile purtate între utilizatori pentru a oferi informaţii utile şi realiza anumite acţiuni adaptate la contextul discuţiei.

Într-un viitor mai apropiat decât ne imaginam,  conversaţie purtate prin Facebook Messenger ar putea fi analizate de un „creier” AI, capabil să înţeleagă contextul discuţiei şi să aducă propria contribuţie, răspunzând la unele întrebări, furnizând informaţii folositoare sau inserând formule de politeţe în locul nostru.

Sugestiile asistentului M chat sunt vizibile deocamdată doar unui grup restrâns de utilizatori din Statele Unite, însă este posibil ca noul serviciu să fie curând accesibil unei audienţe mai largi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult