Cum arată ferma subterană de criptomonede din Ucraina, unde 9000 console de jocuri funcționau cu electricitate furată

12.07.2021
Cum arată ferma subterană de criptomonede din Ucraina, unde 9000 console de jocuri funcționau cu electricitate furată

Poliția din Ucraina a confiscat 9000 console de jocuri și computere folosite într-o schemă ilegală pentru generarea de criptomonede, prin sustragerea de electricitate în valoare de aproape 260000 dolari lunar.

Cea mai mare operațiune clandestină pentru generarea de criptomonede din Ucraina funcționa într-o hală industrială din apropierea capitalei Kiev, autorii intrând în vizorul autorităților doar după ce consumul de electricitate a devenit atât de mare, încât a amenința să destabilizeze rețeaua de electricitate.

criptomonede

Pentru ascunderea furtului de electricitate, autorii au recurs la o metodă folosită și în România, presupunând reprogramarea contoarelor electronice de electricitate, pentru a reflecta un consum mult sub nivelul real.

Potrivit autorităților, au fost confiscate 5000 de computere adaptate pentru minarea de criptomonede și 3800 console de jocuri. Echipamentele folosite cuprindeau și 500 acceleratoare grafice, 50 unități CPU, precum și diverse sisteme laptop, smartphone-uri și dispozitive USB Flash folosite în cadrul operațiunii. Acestea erau găzduite într-o încăpere de mari dimensiuni utilată cu rafturi metalice și numeroase ventilatoare pentru evacuarea căldurii degajate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult