Cum arată mesajele editate pe Twitter. Cei care speră să ascundă mesajul inițial ar trebui să se gândească de două ori

03.05.2022
Cum arată mesajele editate pe Twitter. Cei care speră să ascundă mesajul inițial ar trebui să se gândească de două ori

Administratorii Twitter au stârnit un tsunami de critici, anunțând că vor permite revizuirea tweet-urilor deja publicate, lovind astfel într-un dintre pilonii de bază ai încrederii acordate platformei de socializare. Și nu puține sunt cazurile când un simplu „typo” strecurat în tweet-ul distribuit de pe contul unui utilizator foarte cunoscut a fost punctul de pornire pentru controverse aprinse și chiar subiect de știri pe platformele media. Spre exemplu, cum ar fi dacă acum celebrul tweet Covfefe, distribuit de fortul președinte american Donald Trump, evident înainte ca acesta să poată gusta din cafeaua de dimineață, s-ar fi sfârșit cu editarea promptă a mesajului și ștergerea oricăror urme „suculente”.

Ei bine, se pare că administratorii Twitter nu sunt complet indiferenți față de puterea incontestabilă a informației distribuită instantaneu, cu vizibilitate practic globală și imposibil de „corectat”, dacă mesajul inițial se dovedește a fi în dezavantajul autorului.

Potrivit dovezilor adunate până acum, tweet-urile editate vor fi gestionate la fel ca pe alte platforme (ex. Facebook. Astfel, un tweet editat este marcat drept „Editat” imediat ce a fost modificat de la forma inițială, eticheta atașată lângă data publicării asigurând că niciun cititor cu minimă experiență în folosirea platformei de micro-blogging nu va rata eticheta de informație editată. În plus, va fi afișat și istoricul editărilor, accesibil cu un simplu click pe butonul ”Edited”.

Din punct de vedere tehnic, fiecare mesaj editat este tratat ca un Tweet complet nou. Astfel, cei care poate au pus bookmark mesajului inițial vor fi informați despre existența unei „versiuni mai noi” a mesajului respectiv, în timp ce restul vor descoperi pur și simplu versiunea revizuită, marcată folosind simbolul Editat.

La nivel tehnic, Wong a raportat anterior că un tweet editat este de fapt un tweet nou cu propriul său ID unic, împreună cu o listă a oricăror tweet-uri mai vechi pe care le înlocuiesc. Tweeturile mai vechi vor afișa o notă „Există o nouă versiune a acestui Tweet”, completă cu un link către respectivul tweet actualizat.

în plus, videoclipurile atașate la tweet-ul inițial sunt transformate în simple imagini după editare, limitarea venind ca un argument pentru descurajarea folosirii opțiunii de editare. În plus, orice tweet editat este de fapt re-postat cu un nou ID, care ar trebui redistribuit dacă vrei ca mesajul modificat să ajungă și la utilizatorii altor platforme de informare. În caz contrar, aceștia vor vedea în continuare mesajul inițial și indicativul care anunță existența unei versiuni editate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult