Donald Trump cheamă Twitter în judecată pentru că i-a blocat contul în ianuarie

04.10.2021
Donald Trump cheamă Twitter în judecată pentru că i-a blocat contul în ianuarie

Donald Trump a fost blocat pe majoritatea rețelelor de socializare după evenimentele de pe 6 ianuarie, când susținătorii săi au asaltat clădirea Capitoliului din Washington, D.C. reprezentanții Twitter, Facebook, YouTube și multe alte rețele au condamnat faptul că președintele a ieșit pe aceste platforme cu mesaje de susținere pentru protestatari, contribuind astfel la una dintre cele mai mari crize politice din SUA. Trump, foarte activ pe Twitter în trecut, cheamă compania în judecată pentru a cere reactivarea contului său.

Trump se bazează pe o nouă lege din Florida, care împiedică blocarea politicienilor pe platformele de socializare

Fostul președinte al SUA a dat în judecată Facebook în statul Florida, acuzația fiind că Twitter încalcă primul amendament al Constituției SUA, cel care asigură dreptul la liberă exprimare. Trump acuză compania Twitter că a fost „forțată de membrii Congresului Statelor Unite” să îl cenzureze și că platforma Twitter este „o cale majoră de discurs public”. Pentru început, Trump își dorește să își recupereze măcar temporar contul, urmând să ceară o recuperare completă.

Motivul pentru care Donald Trump își dorește atât de mult accesul la contul său de Twitter este faptul că în ultimul an a încercat în repetate rânduri să revină în atenția utilizatorilor de internet prin diverse metode. A încercat să creeze o clonă de Twitter pe blog-ul său personal, care a fost închisă doar după o lună, în timp ce negocierile cu diverse alte platforme de socializare, care favorizează politica de dreapta și nu cenzurează utilizatorii la fel de strict, nu au dus nicăieri.

În documentele depuse la tribunal, Trump afirmă despre contul său că „a devenit o sursă importantă de știri și informații despre activitatea guvernului și că era o piață publică digitală”. Contul său avea peste 88 de milioane de urmăritori.

Unul dintre motivele pentru care Donald Trump abia acum a trecut la acțiuni legale este și faptul că Florida a adoptat de curând o lege prin care împiedică companiile de social media să blocheze cu bună știință politicieni. Noul regulament cere companiilor să aplice cenzura într-o manieră consistentă, iar Trump spune că Twitter nu acționează în acest mod, aplicând pedepse mai dure pentru unii utilizatori decât pentru alții.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult