Cum elimini notificări din Chrome la care te-ai abonat accidental sau pe care nu le mai dorești

01.02.2022
Cum elimini notificări din Chrome la care te-ai abonat accidental sau pe care nu le mai dorești
Foto: Shutterstock

Serviciile de notificări oferite de multe site-uri reprezintă o modalitate utilă de a fi la curent cu cele mai noi știri sau cu informații legate de diverse produse sau servicii. Uneori, însă, ajungem să ne abonăm accidental la astfel de alerte sau pe unele nu le mai dorim. Din fericire, renunțarea la notificări nu este complicată.

Vom explica cum se face acest lucru în browserul Chrome, care este cel mai popular din lume.

Cum renunți la notificări pe desktop

Cea mai ușoară modalitate de a face curățenie prin notificări este de la secțiunea dedicată din setări a programului de navigare. Mergeți în colțul din dreapta sus al browserului la cele trei liniuțe dispuse vertical, dați click pe Settings/Setări, iar în căsuța de căutare de sus scrieți „Notifications” sau „Notificări”, în funcție de limba folosită (engleză/română) pentru meniurile programului.

După ce apăsați Enter, selectați Site settings/Setări pentru site-uri, apoi mergeți pe Notifications/Notificări. Acolo, în partea de jos a paginii veți găsi toate site-urile cărora le-ați permis să vă trimită notificări și le puteți elimina pe cele nedorite.

Pentru a opri rapid notificările pe un anumit site mergeți și dați click pe micul lacăt din omnibar, apoi debifați Notifications/Notificări.

Cum elimini notificările nedorite în browserul mobil

În browserul Chrome, cu care sunt livrate aproape toate smartphone-urile cu sistem de operare Android și care este popular și pe platforma rivală iOS, eliminarea notificărilor nedorite se poate face, de asemenea, ușor.

Utilizatorul trebuie să meargă la Settings/Setări, iar acolo selectează Notifications/Notificări. La secțiunea Sites/Site-uri pot fi bifate sau debifate site-urile vizitate cărora utilizatorul le-a dat acordul s-au nu de-a lungul timpului.

În Chrome pentru mobil notificările pot fi oprite rapid pe un site prin apăsarea micului lacăt din omnibar, apoi prin accesarea secțiunii Permissions/Permisiuni. Pentru a elimina notificările trebuie apăsat butonul Reset permissions/Resetează permisiunile.

Citește și:

Cum poți trimite imagini la calitate maximă pe WhatsApp

Cum să crești performanțele Windows 10 ștergând definitiv aplicații preinstalate de care nu ai nevoie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult