Cum putem crea pe calculator un reminder care să ne apară pe telefon

Cum putem crea pe calculator un reminder care să ne apară pe telefon

Google nu mai este de mult un simplu motor de căutare, serviciile cloud integrate fiind acum specialitatea gigantului american. Ei bine, interfaţa web a lui Google a devenit mult mai utilă, oferind acces direct din search bar la o funcţie foarte importantă din Google Now: Reminders.

De acum puteţi folosi comanda „add reminder” direct în motorul de căutare Google sau în Omnibar-ul din Google Chrome de pe computer pentru a adăuga notificări pe care le primiţi pe telefon prin aplicaţia Google Now. Comanda poate fi îmbunătăţită cu parametri temporali sau spaţiali, pentru a crea noi carduri cu un minim de click-uri.

Google Now Reminders

De exemplu, puteţi scrie „add reminder Cumpără paine when I get home” pentru a crea o notificare bazată pe coordonatele din Google Maps pe care le-aţi stabilit ca adresa de acasă. Atunci când ajungeţi în apropierea adresei, aplicaţia vă atenţionează că aveţi ceva de făcut. Evident „add reminder Cumpără paine at 18:00” va crea o alarmă care la ora 18:00 va afişa mesajul „cumpără paine”.

În cazul în care nu doriţi ca Google să ştie unde locuiţi, puteţi seta şi manual adresa, folosind o căutare prin Google Maps şi puteţi stabili data şi ora alarmei manual. Putem confirma că această funcţie este disponibilă chiar acum şi funcţionează atât pe Android cât şi pe iOS fără a necesita un update pentru aplicaţia mobilă.

Ca orice funcţie nouă pentru Google, aceasta nu este accesibilă tuturor imediat. O parte dintre utilizatori sunt nevoiţi să aştepte câteva zile până când o vor putea folosi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult