Google Now primeşte două actualizări: alerte pentru transportul în comun şi notiţe cu apelare directă

Google Now primeşte două actualizări: alerte pentru transportul în comun şi notiţe cu apelare directă

Asistentul digital Google Now este constant îmbunătăţit cu diverse opţiuni noi, care sunt mai mult sau mai puţin vizibile, producătorul încercând astfel să facă din acest serviciu un partener serios pe care ne putem baza pentru a primi informaţii contextuale utile. Ultimele două actualizări din Google Now îmbunătăţesc modul de lucru al informaţiilor legate de transportul în comun şi modul de afişare al notiţelor.

Utilizatorii Google Now care folosesc transportul în comun pentru a merge la serviciu cunosc probabil deja caseta informativă a modulului Public Tranzit. În cazul în care utilizatorul a ales din setările aplicaţie acest mod de transport şi a setat adresele reşedinţei şi a locului de muncă, Google Now va învăţa orele de deplasare şi va arăta periodic mijloacele de transport disponibile, starea traficului şi durata estimativă a deplasării.

În cazul în care sunteţi prea somnoroşi, prea distraţi sau prea concentraţi pe discuţiile filosofice din jur, Google Now oferă acum o opţiune nouă utilă: alarmele. În cazul în care nu sunteţi siguri că vă veţi aduce aminte să coborâţi acolo unde trebuie, Google Now permite setarea unei alarme în momentul în care plecaţi şi vă va atenţiona atunci când veţi ajunge în zona dorită. Chiar dacă nu este utilă în cazul tuturor utilizatorilor deoarece informaţiile legate de transportul în comun sunt încă parţial completate, noua facilitate este un truc util.

Cea de-a doua noutate este mai puţin spectaculoasă deoarece doar îmbunătăţeşte ergonomia unui modul existent. Google Now permite setarea unor notiţe cu alerte, aceasta putându-se declanşa fie la o anumită oră dintr-o anumită zi, fie atunci când utilizatorul intră într-o zonă stabilită.

După această actualizare, Google Now va încerca să completeze notiţele care-i amintesc utilizatorului că trebuie să sune într-un anumit loc cu un număr de telefon şi un buton de apel. Utilitatea acestei funcţii noi este limitată de frecvenţa cu care utilizatorul foloseşte acest modul Google Now pentru a lua legătura cu diverse locuri care au disponibil şi un număr de telefon, dar utilizarea datelor agregate de Google Maps este binevenită.

La fel ca în cazul celor mai multe îmbunătăţiri aduse serviciului Google Now, acestea sunt disponibile doar utilizatorilor care folosesc setarea regională English (US), iar utilitatea locală poate varia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News