Cum rezolvi probleme la matematică fără să știi exact cum se face

12.08.2020
Cum rezolvi probleme la matematică fără să știi exact cum se face

Tehnologia modernă vine din nou în ajutorul elevilor, rezolvând în mod automat probleme la matematică și alte teme. Tot ce ai nevoie este o pereche de ochelari Google Lens și funcția Education Mode recent adăugată de Google.

Creată cu scopul de a ajuta studenții nevoiți să învețe de acasă pe durata pandemiei COVID-19, noul mod „educație” introdus pentru ochelari Google Lens acoperă mai multe discipline, cum ar fi chimie, matematică, fizică, etc. O adiție în special folositoare ar putea fi și modul Read Along, conceput să asiste parcurgerea lecțiilor care includ porțiuni text ce ar trebui citite și, recompensând efortul depus.

Google Lens, ajutor pentru învățatul de la distanță

Comutați în modul Homework, ochelarii Google Lens pot scana dintr-o singură privire ecuații matematice, asistând rezolvarea acestora pas-cu-pas. Ideea este ca elevii să apeleze la ajutorul Google Lens doar atunci când rămân blocați cu probleme la matematică sau ecuație prea dificilă, substituind explicațiile oferite în mod normal de profesor în timpul orelor de curs.

Potrivit descrierii oferite pe blogul Google, elevii și studenții pot înțelege exact cum se rezolvă probleme de matematică, folosind ochelarii Google Lens pentru a observa fiecare etapă în parte.

Alternativ, cei care nu dețin accesoriul Google Lens pot folosi Socratic, un serviciu administrat tot de Google, pentru a încărca poze cu ecuația respectivă, obținute folosind telefonul mobil.

Bază pentru funcționalitatea nou adăugată în Google Lens, Socratic este un procesor bazat pe tehnologii AI, capabil să atingă diverse subiecte din domeniul literaturii, studii sociale, știință, matematică, etc. Adresată elevilor și studenților, unealta dezvoltată de Google are scopul de a asista învățatul de acasă, substituind uneori ajutorul profesorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult