Cum să opreşti redarea automată a reclamelor video pe Facebook

15.04.2014
Cum să opreşti redarea automată a reclamelor video pe Facebook

Anunţat în urmă cu ceva timp, sistemul de reclame video pe Facebook este pe cale să fie pornit la nivel global, servind utilizatorilor clipuri publicitare direct în Newsfeed. Iată ce-i de făcut pentru a face aceste reclame mai puţin sâcâitoare.

Potrivit administraţilor reţelei, cei interesaţi de promovare video pe Facebook îşi pot avea reclamele inserate în Newsfeed-ul utilizatorilor şi redate automat folosind modul auto-play. Chiar dacă Facebook a interzis folosirea reclamelor cu sunet, sperând ca astfel să nu scoată din minţi utilizatorii, este greu de crezut că secvenţele video inserate printre comentarii şi pozele prietenilor vor putea fi ignorate pur şi simplu.

Cum să opreşti redarea automată a reclamelor video pe Facebook

Din fericire cei care vor să limiteze pe cât posibil asaltul reclamelor video pot dezactiva funcţia auto-play, dacă ştiu unde să caute setarea cu pricina. Presupunând că sistemul de reclame video este deja activ pentru contul de utilizator, pagina Video Settings poate fi accesată vizitând acest link, de unde dezactivăm opţiunea Auto-Play Videos.

Cei care vizitează reţeaua Facebook folosind aplicaţia pentru mobil nu trebuie decât să acceseze meniul Settings, după care debifează opţiunea Auto-play videos on Wi-Fi only.

Cum opreşti suportul pentru reclame video pe Facebok

Trebuie spus că din considerente de economisire a lăţimii de bandă, sistemul de reclame video pe Facebook este dezactivat automat pentru conexiunile de internet mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult