Cum iti transferi toate pozele de pe Facebook pe Google Photos

30.04.2020
Cum iti transferi toate pozele de pe Facebook pe Google Photos

Facebook pune la dispoziție un nou instrument pentru transferul colecțiilor de poze și videoclipuri din pagina de profil spre contul de Google Photos.

Noua opțiune poate fi accesată din meniul Settings al contului Facebook, la secțiunea Your Facebook Information. Aici vei găsi opțiunea de a transfera poze și clipuri video către un cont Google Photos, în ideea de a avea o copie de siguranță pentru eventualitatea în care se întâmplă ceva cu contul deținut în rețeaua de socializare. Pentru ca transferul de fișiere să poată fi realizat, este necesar să te conectezi mai întâi la contul tău Google.

Instrumentul Photo Transfer Tool a fost lansat la începutul lunii decembrie 2019, parte din inițiativa Data Transfer Project pe care Facebook a promis să o extindă la începutul anului 2020 în mai multe țări. Începând cu luna martie, instrumentul este disponibil pe tot globul, inclusiv în țările din Africa, Asia Pacific și America Latină. Facebook promite că „în următoarele câteva luni”, și restul țărilor lăsate pe dinafară vor avea acces la acest instrument. Odată ce instrumentul va fi pe deplin funcțional, utilizatorii vor avea posibilitatea și să transfere colecțiile de poze spre conturi Microsoft, Apple, Twitter și alte companii care își pun la dispozițiile serviciile de stocare cloud.

Dezvoltat încă din anul 2018, Data Transfer Project este o inițiativă care facilitează transferul rapid a datelor utilizatorilor de pe o platformă online la alta, oferind acestora posibilitatea să se „porteze” între diverse servicii online fără a risca pierderea a ani de amintiri colecționate în formă digitală pe vechea platformă. Proiectul a recrutat deja mai multe companii care colaborează pentru a modela „viitorul portabilității”, inclusiv gigantii tehnologici Apple, Facebook, Google, Microsoft și Twitter.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult