Dark Mode, disponibil pentru testare în aplicația Facebook de mobil

02.11.2020
Dark Mode, disponibil pentru testare în aplicația Facebook de mobil

Interfața alternativă Facebook Dark Mode a intrat în faza de testare publică, ceea ce înseamnă cu un număr mult mai mare de utilizatori o pot bifa în aplicația pentru mobil, în timp ce administratorii rețelei de socializare aduc ultimele retușuri în pregătirea debutului oficial.

„Norocoșii” care au deja disponibilă opțiunea în aplicația de Android sau iOS vor găsi un nou buton Dark Mode, apărut la secțiunea Settings & Privacy din tab-ul Menu. De aici poți activa Dark Mode chiar dacă modul de afișare Dark nu este setat pentru folosire din interfața Android sau iOS (acolo unde această opțiune există). Alternativ, Facebook va respecta automat stilul de interfață ales pe dispozitiv, folosind Dark Mode sau interfața obișnuită în culori deschise, după caz.

dark mode

Aplicația Facebook are o interfață predominant albă. Având în vedere că este una dintre cele mai populare aplicații de mobil și una dintre cele mai folosite, acest lucru înseamnă că încurajează un consum de baterie mai mare decât altele. Pentru că telefoanele mobile din gamele mid-range și high-end sunt deja echipate cu ecrane OLED, care preferă nuanțele de culoare închise pentru un consum de energie redus, bifarea interfeței alternative ar putea contribui la îmbunătățirea autonomiei obținute.

Interfața din aplicația de mobil Facebook este similară cu cea de pe desktop, cu un fundal mai degrabă gri decât negru. Chiar și aceste nuanțe ajută însă telefoanele cu ecran OLED să reducă din consumul de energie.

Disponibilitatea noului Dark Mode nu pare să fie legată de actualizarea aplicației de mobil, apărând în meniul de configurare de îndată ce suportul este activat pe serverele Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult