Cum activezi Dark Mode pe WhatsApp în variantele Web și Desktop

07.07.2020
Cum activezi Dark Mode pe WhatsApp în variantele Web și Desktop

În timp ce așteptam cuminți activarea interfeței Dark Mode în aplicația de Facebook pentru mobil, WhatsApp a adăugat o funcție similară și pentru versiunile desktop ale popularei aplicații de chat. Poți acum să afișezi WhatsApp în browser sau în aplicația nativă de Windows sau Mac cu un fundal gri, pentru o experiență similară cu cea de pe mobil. Iată cum activezi noua interfață în fiecare dintre variantele de PC ale serviciului.

Cum activezi Dark Mode în WhatsApp din interfața web

Probabil că mulți dintre voi știu deja că WhatsApp poate fi accesat și din browser-ul oricărui computer sau chiar de pe o tabletă. Întrucât serviciul este strâns legat de numărul de telefon, nu te poți autentifica fără să ai telefonul în preajmă. Este de ajuns să scanezi codul QR de pe ecranul computerului pentru a rămâne autentificat pe un computer. Totuși, telefonul trebuie să rămână conectat la internet pe tot parcursul utilizării. Aceasta este o măsură de siguranță, întrucât conversațiile de pe WhatsApp sunt criptate pe dispozitiv.

Pașii pentru a activa Dark Mode sunt simpli:

  1. Te autentifici prin codul QR de pe aplicația de mobil
  2. Apeși pe butonul cu trei puncte pentru a accesa meniul
  3. Accesezi meniul de setări
  4. Apeși pe butonul „Theme”/Temă
  5. Selectezi Dark

whatsapp web dark

Interfața WhatsApp Web ar trebui să se schimbe instant. Fundalul va deveni gri, iar butoanele își vor schimba culoarea. Această interfață va fi mai odihnitoare în sesiuni de utilizare mai lungi.

Cum activezi Dark Mode pe aplicația desktop

Dacă WhatsApp Web este un serviciu mai cunoscut, nu foarte mulți știu că WhatsApp are și o aplicație desktop nativă pentru Windows și Mac. Aceasta funcționează însă într-un mod similar cu WhatsApp Web. Funcția de Dark Mode nu este încă activă pe această variantă pentru toți utilizatorii, însă va fi activată foarte curând. Pașii pentru activare sunt aproape identici.

  1. Te autentifici în aplicația desktop prin scanarea codului QR în aplicația de mobil
  2. Apeși pe butonul cu trei puncte pentru a accesa meniul
  3. Accesezi meniul Settings/Setări
  4. Apeși pe butonul „Theme”/Temă
  5. Selectezi Dark

Acești pași sunt valabili și pentru varianta de Windows și pentru cea de macOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult