De acum, poți folosi Google Lens pentru a identifica bolile de piele

15.06.2023
De acum, poți folosi Google Lens pentru a identifica bolile de piele

Serviciul de căutare după imagini Google Lens tocmai ce a primit o utilitate în plus, utilizatorii putând încărca poze cu leziunile apărute la nivelul pielii în speranța de a afla mai multe informații despre afecțiunea de care suferă.

Începând de astăzi, Google Lens poate identifica afecțiuni ale pielii pornind de la o simplă poză încărcată cu telefonul mobil.  Spre exemplu vei putea obține mai multe informații despre alunițele pe care le ai, cum ar fi tipul acestora și nivelul de risc. Totodată, iritațiile și erupțiile cutanate vor putea fi clasificate cu nivel rezonabil de acuratețe. Încărcarea unei imagini sau a unei fotografii prin Lens va declanșa o căutare a potrivirilor vizuale, care va funcționa și pentru alte boli fizice pe care s-ar putea să nu știți sigur cum să le descrieți cu cuvinte (cum ar fi o umflătură pe buză, o linie pe unghii sau căderea părului).

Noua funcționalitate Google Lens reprezintă o evoluție față de aplicația dedicată, lansată cu acest scop în anul 2021, pentru a diagnostica afecțiunile pielii, părului și unghiilor. La momentul respectiv, aplicația care a debutat mai întâi în Europa a fost blocată în, unde ar fi trebuit să fie aprobată mai întâi de agenția Food and Drug Administration, formalitate pe care Google a refuzat să o parcurgă.

Asistată cu tehnologii de inteligență artificială, funcția pentru identificarea afecțiunilor de piele nu este un instrument de diagnostic, scopul acesteia fiind de informare și îndrumare a utilizatorilor către medicul specialist. Este că noua funcție Google Lens este doar prima dintre multe alte capabilități ce vor fi disponibile în urma integrării cu chatbot-ul Bard, pregătită pentru viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult