Descoperit în anul 2012, bug-ul care permitea aflarea adresei IP pentru orice utilizator Skype a fost reparat

25.01.2016
Descoperit în anul 2012, bug-ul care permitea aflarea adresei IP pentru orice utilizator Skype a fost reparat

Până acum, orice hacker mai mult sau mai puţin experimentat putea obţine adresa IP folosită de utilizatori Skype cunoscând doar numele contului, trecând imediat la atacuri directe asupra dispozitivului folosit pentru conectare.

O practică întâlnită mai ales în rândul pasionaţilor de jocuri, aflarea adresei IP pe baza numelui de utilizator Skype era deseori urmată de atacuri informatice de tip DDoS, cu scopul de a scoate din joc adversarii nepoftiţi. La fel de uşor, adresa IP putea fi folosită pentru a strecura diverse forme de malware, facilitând spionarea altor utilizatori Skype, sustragerea de fişiere de pe hard disk şi alte activităţi clandestine.

Cu 4 ani întârziere, Microsoft a anunţat că aflarea adresei IP doar prin analizarea informaţiilor generale asociate contului de Skype nu mai este posibilă, punând capăt abuzurilor comise prin această metodă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult