Abonații YouTube Premium primesc opțiune pentru download video în interfața desktop

25.09.2021
Abonații YouTube Premium primesc opțiune pentru download video în interfața desktop

Disponibilă de mult timp în aplicația pentru smartphone, opțiunea pentru download video va fi disponibilă abonaților YouTube Premium și din interfața pentru desktop.

Deocamdată, testată la stadiu experimental, funcția va permite descărcarea de clipuri YouTube și PC sau sisteme laptop, spre a fi putea fi vizionate mai târziu fără nevoia unei conexiuni la internet. Spre exemplu, dacă plănuiești o călătorie mai lungă vei putea salva pentru vizionare offline clipurile de care ești interesat, încât să nu fi incomodat de conexiunea intermitentă la internet, sau traficul inclus în pachetul de date mobile.

Utilizatorii au avut la dispoziție „opțiuni” pentru download YouTube atât timp cât serviciul a fost disponibil, dar procesul implica adesea folosirea unor aplicații sau vizite pe terțe site-uri nu tocmai de încredere, nu de puțin rezultatul fiind căptușirea PC-urilor cu aplicații nedorite care afișează apoi reclame nesolicitate și chiar programe malware, descărcate în loc de videoclipul selectat.

De acum, vei avea la dispoziție și o modalitate oficială de a descărca videoclipuri, presupunând că ești dispus să plătești pentru un abonament Google. Însă avantajele nu se opresc aici. În schimbul taxei lunare primești acces la conținut exclusiv YouTube Premium și scapi definitiv de toate reclamele intercalate automat în clipurile video.

Aparent, etapa de testare experimentală a acestei funcții se va încheia pe 19 octombrie și deocamdată nu este clar dacă va fi urmată de un anunț oficial din partea Google. La fel ca în cazul altor experimente, este posibil ca implementarea finală să sufere unele modificări, sau chiar să fie abandonată cu totul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult