Dropbox impune o limită de dispozitive pentru cei care folosesc conturi gratuite

15.03.2019
Dropbox impune o limită de dispozitive pentru cei care folosesc conturi gratuite

În ciuda faptului că fiecare companie mare din industria IT&C şi-a creat propria soluţie de stocare în cloud, Dropbox încă rezistă pe piaţă, oferind concurenţă puternică pentru iCloud, OneDrive şi Google Drive. Unul dintre avantajele Dropbox este uşurinţa în utilizare, acesta fiind integrat în multe aplicaţii, iar serviciile companiei sunt disponibile pe toate platformele, deci trecerea de la un dispozitiv la altul este foarte simplă. Din păcate, utilizatorii care foloseau serviciile de stocare cloud de la Dropbox în mod gratuit, vor avea de acum limitări noi legate de dispozitivele folosite.

Dropbox în versiunea free nu are foarte multe limitări. În afară de spaţiul de stocare, care este mult mai mic, aplicaţia funcţionează la fel şi pe conturi free şi pe conturi Plus sau Professional. Începând de acum însă, conturile gratuite au posibilitatea de a se autentifica pe serviciile Dropbox doar pe trei dispozitive simultan. Practic, în cazul unor utilizatori fără prea multe pretenţii, acest număr este de ajuns, fiind posibilă utilizarea pe un PC, pe o tabletă şi pe un smartphone, sau pe un PC, un laptop şi un telefon, în funcţie de dispozitivele utilizate zi de zi.

Desigur, cei care au mai multe dispozitive şi le ţin tot timpul conectate la Dropbox vor fi deranjaţi de aceste limtări, mai ales când luăm în calcul că versiunile gratuite de OneDrive sau Google Drive nu au un număr definit de dipozitive pe care pot fi folosite. Un avantaj pentru cei care folosesc deja Dropbox este faptul că dacă dispozitivele erau deja conectate înainte de luna martie, acestea vor funcţiona în continuare pe Dropbox, chiar dacă numărul lor este mai mare de trei.

Pentru a folosi Dropbox pe 4 sau mai multe dispozitive simultan, compania recomandă upgrade-ul la un abonament Plus sau Professional. În acest moment, un abonament Plus pe o lună costă 10 euro, în timp ce abonamentul lunar costă 100 euro (două luni gratuite pentru abonament pe termen lung).  Acesta asigură 1 TB stocare, posibilitatea de a ţine foldere offline pe mobil, posibilitatea de a şterge datele de la distanţă de pe computerele personale şi prioritate la serviciul de relaţii cu clienţii.

Cei care aleg abonamentul Professional vor cheltui 20 euro pe lună sau 200 euro pe an pentru 2 TB stocare în cloud, toate funcţiile abonamentului Plus, alături de noi funcţii de productivitate precum Smart Sync (care ţine doar informaţiile importante local), Showcase (pentru prezentarea progresului în fişierele în lucru), funcţii avansate de partajare, păstrarea mai multor versiuni ale fişierelor, şi căutare text în interiorul fişierelor.

Probabil că pentru mulţi utilizatori, versiunea free va rămâne în continuare o soluţie bună, putând dezactiva şi activa dispozitivele manual în funcţie de necesităţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult