DuckDuckGo, motorul de căutare axat pe securitate, nu mai este atât de sigur după ce a trecut la Microsoft

26.05.2022
DuckDuckGo, motorul de căutare axat pe securitate, nu mai este atât de sigur după ce a trecut la Microsoft

DuckDuckGo și-a câștigat notorietatea ca un serviciu de căutare care nu colectează date personale. Afirmația anterioară este în continuare valabilă, atât timp cât nu te referi la serviciile Microsoft.

La fel ca alte proiecte ambițioase, dar nerealiste din punct de vedere a perspectivelor de monetizare, motorul de căutare DuckDuckGo a fost în cele din urmă „absorbit” de unul dintre giganții tehnologici cu care avem de-a face zi-de-zi. În cazul de față Microsoft.

Încercând să păstreze aparențele, administratorii DuckDuckGo au susținut că parteneriatul cu Microsoft nu va interffera cu statutul companiei, de serviciu care re nu colectează date personale și nu-și urmărește în niciun fel utilizatorii. Doar că, adevărul este undeva la mijloc.

În continuare, utilizatorii DuckDuckGo sunt feriți de colectarea de informații  pentru căutările care includ și servicii terțe, precum Facebook și Google. În schimb, fișierele cookie asociate unor servicii Microsoft, precum Linkedin și Bing, nu sunt afectate în niciun fel. Astfel, am putea spune că motorul de căutare DuckDuckGo nu împarte datele tale cu nimeni, exceptând Microsoft.

Confruntat cu descoperirile confirmate de investigații independente, CEO-ul Gabriel Weinberg nu a putut decât să admită că a permis Microsoft să ocolească anonimitatea promisă de serviciul DuckDuckGo. Potrivit acestuia, compromisul este rezultatul unei înțelegeri făcute cu Microsoft, prin care motorul DuckDuck Go obține acces la tehnologiile Bing, spre augmentarea funcției de căutare.

În realitate, DuckDuckGo pare că și-a pierdut principalul argument prin care-și justifica existența, acela de a oferi căutări anonime, care ocolesc serviciile motoarelor de căutare consacrate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult