Ea este cea mai periculoasă celebritate pe internet în acest moment

08.10.2020
Ea este cea mai periculoasă celebritate pe internet în acest moment
Foto: Adele.com

Hackerii se folosesc de popularitatea imensă de pe internet a celebrităților pentru atacurile informatice. Potrivit firmei de securitate McAfee, unele vedete sunt mai periculoase decât altele. Dacă în trecut atacatorii se folosau de nume precum Jessica Alba și Britney Spears, anul acesta preferințele lor s-au schimbat.

Adele generează în acest moment cele mai periculoase rezultate la căutările pe internet. Multe dintre acestea includ link-uri prin intermediul cărora atacatorii pot instala malware în dispozitivele utilizatorilor. Artista este foarte populară pentru talentul muzical, dar interesul pentru ea a crescut după ce a reușit să slăbească foarte mult.

Alte celebrități al căror nume este folosit de infractorii cibernetici sunt vedeta de pe TikTok Charli D’Amelio și cântăreața Beyonce.

Citește și: Rusia e responsabilă pentru jumătate din atacurile informatice sponsorizate de state

Unele link-uri duc spre site-uri false care promit să dezvăluie conținut exclusiv cu aceste vedete sau chiar sex tape-uri.

Iată top 10 cele mai periculoase celebrități pe internet în acest moment, potrivit McAfee:

  1. Adele
  2. Anna Kendrick
  3. Drake
  4. Cara Delevigne
  5. Charli D’Amelio
  6. Alicia Keys
  7. Avril Lavigne
  8. Benee
  9. Camila Cabello
  10. Beyonce

Imaginea actriței Jessica Alba, folosită pentru un atac sofisticat

Acesta nu este singurul atac recent în care hackerii s-au folosit de popularitatea unei vedete. În urmă cu câțiva ani, un link periculos cu ceea ce părea a fi un sex tape al actriţei Jessica Alba a circulat pe Facebook. Experţii în securitate informatică au spus atunci că am avut de a face cu o capcană prin care infractori cibernetici încercau să instaleze programe malware pe computerele utilizatorilor reţelei de socializare online.

Potrivit experţilor de la compania de securitate Cyren, programul dăunător avea efecte maxime atunci când link-ul era deschis cu browserul Google Chrome. Cei care îl deschideau în programul de navigare online erau duși pe un site YouTube fals. Mai mult, utilizatorii erau invitaţi să instaleze o extensie pentru browser. Cei care acceptau erau redirecţionaţi spre pagina de autentificare a Facebook. Extensia era capabilă să citească lista de contacte şi să trimită link-ul periculos tuturor prietenilor persoanei care a picat în capcană.

Sursa: Yahoo! Finance

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult