Eşti bolnav? Află cum poţi primi un diagnostic chiar din faţa PC-ului

20.07.2012
Eşti bolnav? Află cum poţi primi un diagnostic chiar din faţa PC-ului

Pentru mulţi dintre noi a devenit aproape o tradiţie ca la cele mai mici simptome de boală să luăm cu asalt motoarele de căutare, căutând informaţii care să ne ajute în a ne pune singuri un diagnostic. Cu atât de multe surse de informare şi opinii diferite, nu este de mirare că de multe ori găsim cu dificultate informaţii relevante pentru boala de care suferim şi ajungem la un diagnostic total greşit, care dacă mai este şi urmat cu un tratament ales după ureche ne poate pune sănătatea în şi mai mare pericol.

Această problemă pare să aibă în sfârşit o soluţie, după ce doi studenţi de la Universitatea Johns Hopkins, Craig Monsen şi David Do, au creat a aplicaţie de diagnoză accesibilă online, care ne poate spune în câteva minute de ce afecţiune suferim, sau care sunt bolile ce corespund simptomelor descrise de noi.

Pentru a primi un diagnostic, trebuie să completăm întâi un formular în care specificăm detalii ca vârsta actuală, sexul, combinaţia de simptome şi de cât timp suntem afectaţi. Cu cât descriem mai multe simptome, cu atât mai mult cresc şansele ca aplicaţia SymCAT să returneze un diagnostic corect. Dacă alegem să ne creăm un cont de utilizator (opţional), SymCAT ne va crea propria fişă medicală cu istoricul afecţiunilor diagnosticate de-a lungul timpului. Aceste informaţii pot fi printate şi aduse medicului pentru a ajuta la stabilirea mai rapidă a unui diagnostic şi tratament adecvat pentru afecţiunea de care suferim.

SymCAT

Creatorii SymCAT recomandă aplicaţia ca o modalitate rapidă pentru găsirea unui diagnostic şi mai sigură decât documentarea cu Google Search. SymCAT nu este intenţionat pentru cei care suferă de afecţiuni grave, cu simptome ce recomandă o vizită urgentă la medic. În schimb, informaţiile furnizate ne pot fi de folos în tratarea afecţiunilor comune, cum sunt gripele şi virozele respiratorii, dureri de spate şi alte probleme care nu ne pun viaţa în pericol.

Primeşte chiar acum un diagnostic, completând formularul SymCAT. Atenţie: toate răspunsurile trebuiesc date în limba engleză.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult