Explorează Egiptul Antic cu Google Street View

Explorează Egiptul Antic cu Google Street View

Google continuă seria de expediţii virtuale începută cu turul celor 12 stadioane braziliene unde s-a jucat Cupa Mondială 2014 cu noi destinaţii turistice reprezentative pentru Egiptul Antic.

Astfel, pasionaţii de istorie şi turiştii virtuali de ocazie vor putea explora în voie piramidele egiptene din Gizeh, necropola din Saqqara şi rămăşiţele străvechiului oraş Abu Mena folosind orice smartphone, tabletă sau PC cu acces la internet.

Explorează Egiptul Antic cu Google Streetview

Având în vedere lipsa drumurilor asfaltate şi poziţionarea greu accesibilă, Google a înlocuit flota de autoturisme Street View cu un sistem portabil, numit Trekker.

Suficient de compact pentru a încăpea în rucsac şi capabil să genereze colaje de imagini cu vizibilitate la 360°, sistemul permite observarea peisajelor istorice din orice unghi, pe toată distanţa acoperită de turul virtual.

Lista completă cu locaţii de explorat în tururi virtuale poate fi consultată în paginile Street View.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult