Fabricant chinez de terminale pentru plăți electronice, acuzat că facilitează atacuri informatice pe teritoriul SUA și UE

31.10.2021
Fabricant chinez de terminale pentru plăți electronice, acuzat că facilitează atacuri informatice pe teritoriul SUA și UE
Foto: Profimedia

Încă un producător de echipamente din China pentru plăți electronice este acuzat de FBI că facilitează atacuri informatice împotriva a numeroase ținte de pe teritoriul Statelor Unite și Uniunea Europeană.

Este vorba despre PAX Technology, o mare companie chineză specializată în producerea si comercializarea de terminale POS pentru micii comercianți care implementează plata cu cardul.

Întâlnite pe la toți comercianții terminalele pentru plăți electronice (POS) reprezintă o cale facilă pentru orice formă de atacuri informatice, până la supravegherea în masă a populațiilor din întreaga lume, atât timp cât modalitatea de infiltrare nu este descoperită.

Vestea că furnizorul PAX a fost visat de un raid FBI s-a propagat ca fulgerul pe teritoriul SUA, iar apoi și în restul lumii.

”Departamentul de Securitate Internă și alți oficiali ai agenției desfășoară o anchetă la depozitul companiei din Jacksonville”. Totuși, FBI confirmă că deocamdată nu a fost identificat un pericol imediat la adresa comercianților care folosesc aceste terminale de plăți, sau clienții acestora.

O sursă de încredere a declarat că dispozitivele POS ar fi fost folosite ca spațiu de stocare pentru malware, precum și ca centru de „comandă și control”, prin care atacurile puteau fi desfășurate și inițiate furturi de date.

În propria apărare, reprezentanții PAX Technology declară că vizita agenților FBI vizează doar o investigație aflată în desfășurare, fără ca o acuzație privind comiterea unei infracțiuni să fi fost adusă în mod formal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult