Facebook a anunţat Trending, un mod de afişare a subiectelor active similar celui implementat de Twitter

17.01.2014
Facebook a anunţat Trending, un mod de afişare a subiectelor active similar celui implementat de Twitter

Se pare că nu poate trece o săptămână fără ca Facebook să nu experimenteze cu noi modificări. Preluând exemplul Twitter, compania a anunţat astăzi introducerea câmpului Trending în cadrul News Feed, acesta urmând să comaseze subiectelor care au se bucură de o activitate considerabilă în întreaga reţea Facebook şi care ar putea fi interesante pentru utilizator.

Compania nu experimentează pentru prima dată cu o astfel de opţiune, cea mai veche metodă de marcare a conţinutului potenţial interesant care nu apare însă şi în News Feed-ul utilizatorului fiind testată acum aproape doi ani. Facilitatea anunţată astăzi va fi poziţionată în partea dreaptă a ecranului şi va comasa în timp real conţinutul activ, afişând pentru fiecare subiect câte un cuvânt-cheie şi o scurtă explicaţie.

După modul de funcţionare, Trending pare a fi un hibrid între funcţia Trends care este folosită de rivalul Twitter şi mai vechii algoritmi folosiţi pentru sugerarea conţinutului nou. Această nouă funcţie va analiza cele mai importante subiecte discutate în reţeaua Facebook, dar va ţine totodată cont şi de interesele utilizatorului pentru a nu afişa subiecte irelevante.

Compania afirmă că opţiunea Trending va fi implementată iniţial doar în câteva ţări, fără a le nominaliza şi fără a oferi o dată pentru activarea acesteia. Aplicaţiile pentru terminalele mobile nu vor beneficia pentru început de această opţiune, aceasta urmând să fie luată în calcul într-un viitor neclar.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News