Facebook, accesat de pe telefon mai mult decât orice alte dispozitive

31.01.2013
Facebook, accesat de pe telefon mai mult decât orice alte dispozitive

Pe lângă veştile ce anunţă profitul înregistrat la început de an şi numărul record de utilizatori, Facebook stabileşte şi un precedent surprinzător, numărând pentru prima dată de la înfiinţare mai mulţi utilizatori care îi accesează serviciile de pe telefonul mobil decât de pe orice alte dispozitive.

Facebook, accesat de pe telefon mai mult decât orice alte dispozitive

Potrivit statisticilor comunicate chiar de oficialii Facebook, mai mult de 150 milioane utilizatori din lumea întreagă accesează serviciile reţelei de socializare exclusiv de pe telefonul mobil. Aceleaşi statistici arată şi că Facebook numără în prezent 1.06 miliarde utilizatori, fără a preciza câte dintre conturile înregistrate sunt duplicate aparţinând aceloraşi utilizatori. Aflam totuşi că din numărul anunţat aproximativ 680 milioane accesează reţeaua Facebook de pe telefon în fiecare zi, cu 57% mai mulţi decât anul trecut.

Pe plan financiar, Facebook a generat de la începutul acestui an venituri de 1.59 miliarde dolari, depăşind chiar şi cele mai optimiste estimări ale analiştilor. Cu toate acestea, cotaţia acţiunilor Facebook la bursa din Wall Street a scăzut cu 10%, fapt ce denotă lipsă de încredere şi îngrijorare din partea investitorilor faţă de viitorul companiei pe termen lung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult