Facebook atinge 1 miliard de utilizatori în luna august!

13.01.2012
Facebook atinge 1 miliard de utilizatori în luna august!

După ce a depăşit un miliard de dolari în venituri, Facebook se pregăteşte să depăşească un alt miliard, cifra magică reprezentând de această dată numărul de utilizatori care îi folosesc serviciile.

Estimarea făcută de Gregory Lyons, un analist senior la iCrossing, ia în calcul tendinţele înregistrate din anul 2008 şi până în prezent, plasând momentul magic în luna august a acestui an.

Facebook atinge 1 miliard de utilizatori în luna august!

După cifra ameţitoare de 800 milioane de utilizatori anunţată în septembrie, iată că noul record nu mai pare chiar atât de greu de atins. Altfel spus, din luna august a acestui an aproximativ 1 din şapte pământeni vor fi membri ai celebrei reţele de socializare.

Tot Gregory Lyons admite însă pe blogul său că numărul de utilizatori Facebook a încetat să mai crească şi chiar stagnează în unele regiuni ale lumii, cum ar fi Statele Unite şi Marea Britanie, dar un aport consistent de noi utilizatori este aşteptat în perioada următoare din ţări emergente, printre care India şi Brazilia. Ambele ţări au o populaţie numeroasă, cu milioane de potenţiali utilizatori care nu s-au alăturat încă celebrei reţele de socializare. Cu numai 3% din populaţia Indiei şi 16% din cea a Braziliei înscrisă în reţeaua Facebook, mai este destul potenţial de creştere rămas pentru perioada următoare. Spre exemplu, 49 % din populaţia Statelor unite şi 47% din cea a Marii Britanii este deja pe Facebook, astfel că un aport consistent de noi utilizatori nu mai poate fi susţinut cu uşurinţă.

Deşi este nou intrată în peisaj, reţeaua Google+ creşte rapid în popularitate şi ameninţă să devină un competitor serios pentru Facebook, atingând până la sfârşitul anului cifra de 400 milioane utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News