Facebook aduce noi ajustări conţinutului arătat în News Feed

22.04.2016
Facebook aduce noi ajustări conţinutului arătat în News Feed

Parte din iniţiativa “Feed Quality Program”, pornită pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor furnizate în News Feed, Facebook va desfăşura analize zilnice cu o parte din utilizatorii reţelei, informaţiile obţinute servind la ajustarea conţinutului afişat News Feed-ul acestora.

Una din concluziile trase deja este că acţiunile utilizatorilor – Like, Share, comentarii sau simplul click dat pe o postare –  nu reflectă întodeauna care este conţinutul de care sunt cel mai mult interesaţi. Spre exemplu, pot apărea ştiri şi postări despre evenimente curente de mare importanţă, cum ar fi veşti proaste despre un cunoscut, la care utilizatorii nu interacţionează prin niciuna din acţiunile uşor de cuantificat. Totuşi, asta nu înseamnă că postarea respectivă ar trebui ascunsă din News Feed şi ignorată.

Adresând această limitare, Facebook introduce un sistem de prioritizare pentru postările din Feed bazat pe o formulă destul de complicată, care ia în considerare cât de mult este interesat utilizatorul de autorul respectivului conţinut, cât de mult este vizionată postarea de alţi utilizatori, cât de citite au fost postările anterioare ale autorului, tipul de conţinut şi cât de recentă este postarea.

Cea mai mare ajustare adusă News Feed-ului porneşte însă de la prezumţia că timpul petrecut de utilizatori citind sau urmărind conţinutul pe care tocmai au dat click este un bun indicator pentru ce categorii de conţinut sunt mai interesante. Astfel, cei care urmăresc des clipuri şi poze cu pisici ar putea găsi News Feed-ul inundat cu postări pe această temă. Din fericire aceeaşi reţetă se aplică şi publicaţiilor preferate, tăind accesul celora care momesc vizitatorii cu postări înşelătoare (click-bait), pe care cititorii le închid imediat după accesare.

La final, Facebook va promova afişarea în mod echitabil şi a postărilor ce provin de la alte pagini la care ai dat Like, chiar nu ai arătat interes pentru acestea în ultima perioadă, scopul fiind reevaluarea periodică a priorităţii de sortare în News Feed.

Citeşte şi despre Aplicaţia care-ţi permite să spionezi prietenii de pe Facebook, aflându-le rutinele zilnice

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult